Kultni klub

Žele opet u Premiership: Frank Lamprad preuzima “hrvatski” Derby County

Hina

Frank Lampard / Foto: REUTERS

Frank Lampard / Foto: REUTERS

Lampard je s Derbyjem potpisao trogodišnji ugovor i uvjeren je da mu neiskustvo što se tiče vođenja momčadi neće biti otežavajući faktor u ostvarenju konačnog cilja, povratka u elitno premierligaško društvo, u kojem je Derby County posljednji put igrao u sezoni 2007/08



Bivši engleski nogometni reprezentativac i igrač Chelseaja, 39-godišnji Frank Lampard započet će karijeru trenera vodeći Derby County, klub koji je prošle godine bio šesti u drugom razredu engleskog nogometa i izgubio od Fulhama u polufinalu doigravanja za plasman u Premier ligu, nakon čega je s mjesta glavnog trenera odstupio Gary Rowett i otišao u Stoke City.


»Oduvijek sam želio voditi klub bogate tradicije i povijesti kao što je Derby County, tako da je ovo velika prilika za mene«, izjavio je Lamprad nakon što je postao sedmi trener Derbyja u posljednje tri godine.


Lampard je s Derbyjem potpisao trogodišnji ugovor i uvjeren je da mu neiskustvo što se tiče vođenja momčadi neće biti otežavajući faktor u ostvarenju konačnog cilja, povratka u elitno premierligaško društvo, u kojem je Derby County posljednji put igrao u sezoni 2007/08.




»Ovo je moj prvi trenerski posao, ali radio sam s mnogim vrhunskim trenerima i vjerujem u vlastite mogućnosti kao u sposobnost ljudi kojima ću biti okružen. Voditi momčad nije lako, ali veselim se tom izazovu«, izjavio je Lampard koji je sakupio 106 nastupa za englesku reprezentaciju te osvojio tri naslova prvaka Engleske, četiri FA kupa, Ligu prvaka i Europsku ligu sa Chelseajem.


Lampard dolazi u klub koji se može pohvaliti naslovima engleskog prvaka u ’70-im godinama prošloga stoljeća (1972. i 1975.). a u kojem su dubok trag ostavila i trojica hrvatskih nogometaša: bivši kapetan Derbyja Igor Štimac (1995 – 1999.), ‘vatreni lakat’ Aljoša Asanović (1996 – 1997.) i bivši belgijski reprezentativac Branko Strupar (1999 – 2003.).