Izbornik kockastih

ZLATKO DALIĆ ‘Hvala dragom Bogu, pobijedili smo i prošli dalje. Ali moramo ostati ponizni’

P. N.

Reuters

Reuters

Sve čestitke našim dečkima. Radili su što smo dogovorili i bili bolji u svim segmentima igre. Bilo je očekivati da uvedem Brozovića, on je najživlji veznjak kojeg imam na raspolaganju, rekao je u dahu Dalić



Zlatko Dalić uzbuđeno je poslije utakmice priznao da mu je ovo uvjerljivo najveća pobjeda u karijeri.


– Sve čestitke našim dečkima. Radili su što smo dogovorili i bili bolji u svim segmentima igre. Bilo je očekivati da uvedem Brozovića, on je najživlji veznjak kojeg imam na raspolaganju, rekao je u dahu Dalić.


Novinari su ga pitali što je u poluvremenu rekao igračima.




– Rekao sam im da samo nastave ovako i da ćemo zabiti. Kad igraju ovako kao danas, nema straha za rezultat. Hvala dragom Bogu, ostvarili smo pobjedu i prošli u drugi krug. No što je najvažnije, moram ostati mirni i ponizni i ići dalje, rekao je Dalić.


Izbornik kaže kako je danas ostvareno više ciljeva – od poštivanja igre, do velike pobjede i plasmana dalje.


– Otkad sam došao na klupu Hrvatske ja sam optimist. Uvijek treba vjerovati, pa će onda to i doći. Neće sami od sebe. A to su prihvatili i dečki. I oni vjeruju. Samo ako ostanemo ponizni možemo puno. Ne smijemo dozvoliti da nas prebaci, jer onda neće biti dobro. Idemo korak po korak, a ovo neka nam bude zamašnjak, dodao je.


Rekao je da ne misli kalkulirati i birati protivnika za drugi krug, ali je priznao da će za Island rotirati momčad. 


– Nećemo mi ništa birati. Bit ćemo prvi u grupi. Ali dat ćemo šansu i nekim drugim igračima, moja prva ideja je da napravim zamjene igrača. No vidjet ćemo.