Kvalifikacije za EP

ZLATKO DALIĆ: Došli smo u Budimpeštu po dobar rezultat – pobjedu

Hina

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Mađarska mora tražiti pozitivan rezultat. Mi dolazimo kao svjetski doprvaci, to će im biti dodatan motiv. Morat ćemo biti strpljivi i bez nervoze - rekao je izbornik "kockastih" uoči nedjeljnog ogleda u Budimpešti.



BUDIMPEŠTA “Morat ćemo pokazati puno više nego protiv Azerbajdažana kako bi dobili Mađarsku”, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči nedjeljnog ogleda u Budimpešti u nastavku kvalifikacija za EURO 2020.


Hrvatska je u četvrtak na stadionu Maksimir tek u završnici slomila Azerbajdžan sa 2-1, a Dalić protiv Mađarske očekuje jednako tešku utakmicu.


»Očekujemo još jednu tešku utakmicu, agresivnog i motiviranog suparnika koji će željeti popraviti dojam iz prve utakmice,« kazao je strateg svjetskih doprvaka dodavši: »Međutim, došli smo pobjedu, želimo napraviti još jedan dobar rezultat.«




Dalić je najavio kako će u odnosu na zagrebačku utakmicu biti promjena u sastavu, u momčad se vraćaju Dejan Lovren, Marcelo Brozović i Ante Rebić.


»Bit će promjena u sastavu, ali nećemo mijenjati način igre. Igrat ćemo svoju igru i kroz posjed lopte stvarati pritisak.«


Mađari su na otvaranju kvalifikacija izgubili na gostovanju u Trnavi od Slovačke 0-2 i novi poraz ugrozio bi njihove planove za plasman na EP.


»Taj poraz im nije dobro legao na početku kvalifikacija. Sada im slijedi biti ili ne biti. S dva poraza na startu kvalifikacija u velikoj mjeri to bi značio oproštaj od EP-a«.


Hrvatski strateg je gledao ogled Slovačke i Mađarske dodavši kako naš idući suparnik nije bio toliko loš koliko to pokazuje rezultat.


»Ne smije nas zavarati taj rezultat jer on ne pokazuje pravo stanje na terenu, Mađari nisu bili toliko loši. Imali su svojih prilika, a drugi gol su primili tek u završnici utakmice.«


Hrvatsku reprezentaciju očekuje vruća atmosfera na stadionu Groupama Arena koji je odavno raspordan i na tribinama će biti oko 22.000 gledatelja.


»Mađarska mora tražiti pozitivan rezultat. Mi dolazimo kao svjetski doprvaci, to će im biti dodatan motiv. Morat ćemo biti strpljivi i bez nervoze.«