Uzda se u tradiciju

Vratar »Slaven Belupa« Goran Blažević: Zadnji put smo Riječane poslali kući s tri komada

Ivan Volarić

Miranda Cikotic/PIXSELL

Miranda Cikotic/PIXSELL



Iako pozicija na ljestvici i činjenica da je »Slaven Belupo« ostvario tek tri pobjede u dosadašnjih 15 kola ne otvaraju previše prostora za optimizam, u Koprivnici ipak s pozamašnom dozom entuzijazma dočekuje vodeću momčad prvenstva. Sigurno je da se takvo raspoloženje generira iz činjenice da »farmaceuti« posljednjih godina svoje ponajbolje partije pružaju upravo protiv »Rijeke«. Zapravo, taj niz se poklopio s dolaskom trenera Željka Kopića, koji je izgubio samo dvije (obje u Rijeci) od ukupno sedam službenih utakmica na klupi »Slavena« protiv »Rijeke. Kopić uvjerava kako se njegova momčad ni u ovom susret nema namjere zavući u vlastiti kazneni prostor i prepustiti riječkim naletima.


– Nama prva ideja neće biti da se samo branimo, nikad ne igramo tako na domaćem terenu – započeo je trener »Slavena«. – Naravno da ćemo pokušati naš način igre prilagoditi tome da im se što kvalitetnije suprotstavimo, teren će biti dobar, na njemu se nije ništa radilo, tako da vjerujem da ćemo imati sve preduvjete za pravu, kvalitetnu utakmicu, da ćemo se predstaviti na pravi način, da ćemo igrati dobar nogomet. Očekujem da budemo rezultatski pozitivni i da nastavimo trend dobrih igara protiv »Rijeke«.


Trener »kozmetičara« nije promjenio svoja razmišljanja ni na spomen niza kvalitetnih imena u riječkom sastavu.




– I prošle sezone »Rijeka« je s Tomasovom, Bezjakom, Balajem i ostalim igračima također imala izuzetnu individualnu kvalitetu, a igrali su momčadski dobar nogomet. Mislim da su ove sezone, uz individualnu kvalitetu, napravili još jedan korak prema naprijed u momčadskoj, organiziranoj igri, funkcioniranju u svim fazama i stabilnosti momčadi, i to se jednostavno vidi kroz rezultate. Morat ćemo u jednom dijelu zaustavljati individualce jer oni rade razliku, ali kvalitetnim funkcioniranjem unutar našeg zadanog sustava možemo napraviti najviše, a onda iskoristiti našu kvalitetu koju posjedujemo, posebno u igri prema naprijed – rekao je Kopić.


»Slavenov« vratar Goran Blažević je u posljednje vrijeme u dobroj formi, što je dobra vijest uoči današnje utakmice.


– Činjenica je da »Rijeka« ima više nego duplo bodova u odnosu na nas, ali i prošle sezone su u polufinalu Kupa ovdje došli kao kvalitetnija ekipa s duplo više bodova i skupljih pojedinaca, ali su kući otišli s tri komada – podsjeća Blažević. – »Rijeka« je motiv, svaki put kad igraš protiv lidera prvenstva, to je za igrače manjih klubova prilika da se pokažu u nekakvom boljem svjetlu.


Mnogi tvrde da je ovo najjača »Rijeka« u novijoj povijesti…


– Položaj na ljestvici i njihov dosadašnji učinak sve govori, ali puno će se tu pitati nas. Svaka utakmica je priča za sebe, i naša ekipa također posjeduje individualnu kvalitetu koja može parirati »Rijeci«. Teško je izdvajati bilo koga. Glupo bi bilo izdvojiti Gavranovića, a ne spomenuti Andrijaševića, Bradarića ili nekog drugog. Sve su to dobri igrači, na njih se treba postaviti čvrsto i braniti se od njih kao od ekipe, a ne od pojedinca. Mislim da je to pravi put – kazao je »Slavenov« vratar.