Neobična ideja

Vlasnik AEK-a pred 1/16 finala Europske lige ponudio igračima zanimljivu okladu. Biste li vi pristali?

Ivana Vaupotić

Foto: S. JEŽINA

Foto: S. JEŽINA

AEK je proljeće u Europi izborio kroz Skupinu D Europske lige, u kojoj su mu suparnici bili Milan, Rijeka i Austria iz Beča



Vlasnik grčkog AEK-a, Dimitris Melissanidis, ovog je tjedna ponudio svom treneru, Španjolcu Manolu Jimenezu, i igračima osebujnu stimulaciju uoči utakmica šesnaestine finala Europske lige s Dinamom iz Kijeva. Zapravo, tu bi bolje pristajala riječ oklada.


Naime, Melissanidis je stručnom stožeru i igračima obećao premiju od milijun eura ako eliminiraju Kijevljane i plasiraju se u osminu finala Europske lige, ali postavio je i jedan uvjet. U slučaju da AEK ispadne, momčad će klubu vratiti premiju od 300 tisuća eura, koju je zaradila prolaskom u šesnaestinu finala tog natjecanja. Prema pisanju grčkih medija, Jimenez i igrači, među kojima bitnu ulogu ima i Marko Livaja, prihvatili su ponudu.


AEK je proljeće u Europi izborio kroz Skupinu D Europske lige, u kojoj su mu suparnici bili Milan, Rijeka i Austria iz Beča. Grci su na Rujevici uknjižili tijesnu pobjedu (2:1), a u Ateni su izvukli bod (2:2), nakon što je Rijeka vodila 2:0 golovima Alexandera Gorgona.