Prvoligaška promocija

Varaždin pred 8000 navijača pobijedio Šibenik i osigurao povratak u Prvu HNL

Hina

Varaždinski navijači burno su proslavili povratak u Prvu HNL/Foto PIXSELL

Varaždinski navijači burno su proslavili povratak u Prvu HNL/Foto PIXSELL



VARAŽDIN U direktnom okršaju za plasman u Prvu HNL Varaždin je na stadionu Anđelko Herjavec pred 8.000 gledatelja pobijedio Šibenik sa 3-1 i kolo prije kraja prvenstva osigurao plasman u Prvu HNL.


Varaždin je derbi dočekao s dva boda više od Šibenika i pobjedom pred svojim navijačima pobjegao je izravnom konkurentu na nedostižnih pet bodova viška.


»Želim se zahvaliti dečkima, četiri mjeseca smo lovili Šibenik i uspjeli smo. Odigrali smo odlično, u drugom dijelu smo zakomplicirali situaciju, ali smo ipak uspjeli. Zaslužili smo gledati prvoligaški nogomet u Varaždinu,« kazao je trener novog prvoligaša Branko Karačić.




Šibeniku ostaje utjeha da će imati još jednu priliku za povratak u prvoligaško društvo u dodatnim kvalifikacijama protiv Istre 1961.


Posljednju prvoligašku utakmicu na stadionu u Varaždinu gledatelji su gledali 24. travnja 2012. kad je Varaždin izgubio od Dinama sa 0-4. Sedam i pol godina kasnije prvoligaška karavana se vraća u ‘Barokni grad’.


Varaždin i Šibenik su odigrali odličnu utakmicu u kojoj je moglo biti još pogodaka.


Domaćin je poveo u 41. minuti golom Leona Benka iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Zvonimir Blaić oborivši Dejana Glavicu. Šibenik se vratio u život izjednačivši u 50. minuti preko Princea Ampema nakon sjajne asistencije Davora Kukec.


Varaždin je u 62. minuti stigao u novu prednost lijepim pogotkom Glavice s ruba kaznenog prostora, a sedam minuta kasnije dogodio se možda i ključni trenutak utakmice.Karlo Bilić je načinio neoprezan prekrašaj zaradivši drugi žuti karton i isključenje i Šibenik se našao u teškoj situaciji. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Benko pogodivši u 77. minuti sjajno iz slobodnog udarca za velikih 3-1. Bio je to njegov 21. gol ove sezone

Kolo prije kraja Druge HNL na ljestvici vodi Varaždin sa 50 bodova, Šibenik ima 45 bodova, Dugopolje 43 boda…