Generalka

VEČERAS POSLJEDNJA PROVJERA RIJEKE “Zadar” “glumi” Goricu i Inter

Orlando Rivetti

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Gledatelji će imati prigodu pozdraviti Filipa Bradarića, osvajača srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu, ali i još dvojicu logističkih sudionika Mundijala, doktora Borisa Nemeca i ekonoma Mladena Pilčića



RIJEKA Osma i posljednja pripremna utakmica nogometaša Rijeke, nakon što su se okupili jedanaestog dana prošlog mjeseca. Mundijal su gledali na TV ekranu nakon zahtjevnih treninga Matjaža Keka. Jedan je čovjek, Filip Bradarić, bio na licu mjesta i odigrao jednu utakmicu (Island). Večerašnji suparnik je nekadašnji prvoligaš Zadar. Generalna proba, utakmica od koje se objektivno ne očekuje previše. Niti će Rijekin trener Kek dobiti previše informacija o stanju pojedinaca, odnosno momčadi. Odgovore na mnoga pitanja vjerojatno je dobio na treninzima, a susret sa Zadranima bit će malo ozbiljniji trening, pred gledateljima.


U dosadašnjih sedam utakmica, svih kategorija, Kek je u »bijeli jaram« stavio tridesetak igrača. Neki, poput Črnica, Dangubića, Nevistića… više na stanuju na Rujevici.


Do sada je svaki put Kek igrao s dvije momčadi, jednom u svakom poluvremenu, i nekoliko varijacija momčadi. Mijenjao je figure, pozicije igrača prema promjenama ljudi u sastavu. Tražio kompaktibilnost u mozaiku momčadi, tko s kim i na kojem dijelu terena najbolje surađuje i ekipi može donijeti najviše koristi. Momčad je svetinja!




Protiv slovenskog Tabora, u utorak, Rijeka nije otkrila karte, odnosno nije pokazala s kojom bi ekipom mogla krenuti u novo prvenstvo 28. srpnja protiv Gorice na Rujevici. Nakon Gorice u goste dolazi Inter, pa Hajduk…


Je li to momčad iz prvog poluvremena: Sluga – Pavelić, Župarić, Punčec, Zuta – Grahovac, Pavičić – Kvržić, Gorgon, Heber – Čolak, ili ona s Čanađijom i Lončarom u veznom redu, odnosno Acostyjem na krilnoj poziciji.  Sigurno je samo da je zadnja linija »zabetonirana« s Pavelićem kao novim »desnim bekom«, tamo gdje je prošle sezone morao igrati – Zuta po dolasku Leovca… Ili Puljićem iza Čolaka! Jedno je sigurno, neizvjesnost je dodatmi motiv kod igrača, jer u nekim situacijama u pitanju su nijanse. Pitanje ukusa! Nemojte to kazati pedantnom Keku koji svaki detalj stavlja na apotekarsku vagu. U svakom slučaju utakmica koja pobuđuje zanimanje, generalna je to proba Rijeke, osam dana prije početka novog prvenstva.

Gledatelji će imati prigodu pozdraviti Filipa Bradarića, osvajača srebrne medalje na Mundijalu. Ali i još dvojicu logističkih sudionika. Doktora Borisa Nemeca koji je u reprezentaciji od travnja 1996. godine, njegova prva utakmica bila je na Wembleyju, prijateljska protiv Engleske, a završila je bez golova. Mrežu Hrvatske čuvao je Mrmić, sadašnji trener vratara reprezentacije. Bradarić, Nemec i – Mladen Pilčić, ekonom koji je u stožeru reprezentacije od dolaska Tatara na Grobniku… Nemec i Pilčić dočekali su i ispratili sve trenere od Ćire do… 


Rijeka će službeno predstaviti svoje nove Joma dresove. Ušla je u društvo Atalante. Sampdorije, Toulosea, Swanse Cityja… Večeras je dan za popust, cijena dresa je 425 kuna!