Zoran Kvržić

Ušli smo u pozitivan niz otkad je došao novi trener i možemo samo prema gore

Denis Frančišković

Zoran Kvržić/R. BRMALJ

Zoran Kvržić/R. BRMALJ

Stanka će nam dobro doći da se još bolje upoznamo s trenerom i još više dignemo formu, popravimo neke stvari. Vidi se da smo na pravom putu - kaže Kvržić



RIJEKA U 35. minuti susjedskog derbija na Drosini s lijeve strane Heber je ubacio na vrh peterca, Zoran Kvržić »iščeprkao« loptu, majstorski u luku prebacio domaćeg braniča i hladnokrvno spustio loptu kraj vratara Čondrića. Bio je to drugi pogodak »bijelih« koji im je trasirao pobjedu, ovosezonski prvenstveni prvijenac sve boljeg Kvržića, okruglo njegov dvadeseti pogodak za »bijele« u svim natjecanjima.


Kvržić je opet odigrao zapaženo, nakon Rudeša drugi put od prve minute kod Igora Bišćana, dok je na početku prvenstva kod Matjaža Keka uglavnom u igri ulazio u 70-tim minutama susreta.


– Kako sam zabio? Ne znam ni sam, ha, ha… Ma odbila se lopta, uspio sam je prebaciti petom preko igrača i poslije je bilo lako. A proslava s loptom ispod majice? Istina, očekujemo prinovu u obitelji za koji dan. I to mušku – s ponosom je ustvrdio Kvržić, želeći ime nasljednika sačuvati za sljedeću priliku.


Zatvoriti utakmicu




Rijeka je u Puli u napadu išla na pogon Kvržića i Hebera, koji je podvalio dvije odlučujuće lopte. Čolak se također puno trudio i na startu pogotkom »ohladio« domaćine.


– Ovo je za nas dosta važna pobjeda u ovom trenutku i jako važno da smo nastavili naš pobjednički niz. Od početka smo kontrolirali utakmicu na Drosini, otišli na poluvrijeme s povoljnim rezultatom, a istina, malo smo se i izgubili u posljednjih pet minuta nakon greške u obrani. Postojala je opasnost da primimo i drugi pogodak, ali eto uspjeli smo izdržati nalete Puljana i zasluženo pobijediti – kaže Kvržić i priznaje da je bilo i poprilično oscilacija u igri.


Da se prije zabio još koji gol, a bilo je nekoliko jako dobrih situacija, utakmica bi sigurno otišla u mirnije vode. Ovako su »bijeli« su strepili do zadnjeg sučevog zvižduka.


– Slažem se, sigurno da smo trebali prije završiti utakmicu i ne se dovoditi u situaciju s dosta nervoze u završnim minutama. Imali smo šanse da puno mirnije dočekamo kraj s kojim golom viška, ali eto… Raduje me što smo dosta kvalitetno držali loptu, kad treba napasti, krećemo u završnicu, kad se treba braniti, dobro se držimo iza… Naravno, ne smijemo niti bez veze juriti gore-dolje, treba znati smiriti loptu i ne ostavljati previše prostora u nekoj jurnjavi ili stihiji – dodaje Kvržić koji je zadovoljan kako je momčad reagirala u posljednjim utakmicama. Iako sporo, igra dobro uzlaznu putanju…


Bit će dobro


– Stanka će nam dobro doći da se još bolje upoznamo s trenerom i još više dignemo formu, popravimo neke stvari. Vidi se da smo na pravom putu, ušli smo u pozitivan niz otkad je došao novi trener i mislim da možemo ići samo prema gore – tvrdi Rijekina ofanzivna radilica na desnoj strani.


Stanka je dobrodošla, u fokusu je dolazak europskog Dinama. Prilika za njega i suigrače da se iskupe za neke lošije nastupe, ali i da pokažu koliko u ovom trenutku mogu parirati momčadi koju su mnogi već proglasili osvajačem naslova.


– Sigurno da je Dinamo najkvalitetniji ove sezone, a i što se tiče u posljednjih tri, četiri godine. No, mi igramo doma, pred svojom publikom i nešto će se sigurno pitati i nas. Možemo očekivati jednu pravu utakmicu, pravi derbi. Svi želimo igrati što bolje. Potrudit ćemo se za to, idemo utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti. Ja se nadam da će biti dobro, da ćemo skupiti dosta bodova do zimske stanke – zaključuje Kvržić.