Navijačko divljanje

U neredima na utakmici Željezničar – Sarajevo 15 ozlijeđenih

Hina

Iz službe hitne pomoći potvrđeno je kako je kako je liječničku pomoć zatražilo 15 osoba, a riječ je uglavnom o manjim ozljedama prouzročenim udarcima i opeklinama



SARAJEVO – Najmanje petnaet osoba ozljeđeno je u nedjelju u Sarajevu tijekom međusobnog sukoba navijača i policije na nogometnoj utakmici između Željezničara i Sarajeva odigranoj u okviru 13. kola prve bosanskohercegovačke nogometne lige.


Iz službe hitne pomoći potvrđeno je kako je kako je liječničku pomoć zatražilo 15 osoba, a riječ je uglavnom o manjim ozljedama prouzročenim udarcima i opeklinama.


Utakmica odigrana na sarajevskoj Grbavici u jednom je ternutku morala biti prekinuta nakon što su navijači Sarajeva gađali igrače Željezničara.




Potom je intervenirala policija koristeći pri tom i suzavac kako bi spriječila ponavljanje izgreda.


Unatoč velikim mjerama sigurnosti najvijači oba kluba na stadion su uspjeli unijeti veliku količinu pirotehničkih sredstava pa su neko vrijeme tribine bile u cijelosti prekrivene dimom.


Utakmica je nakon smirivanja izgrednika nastavljena, a Sarajevo je na kraju slavilo rezultatom 2-1. Sarajevo je sada četvrto, a Željezničar peti na ljestvici, oba sastava imaju po 26 bodova, četiri manje od vodežeg Širokog Brijega.