Simon Sluga

U Osijeku se odvija vrlo lijepa priča, ali mi se idemo nadigravati i po novu pobjedu

Marko Cvijanović

Simon Sluga/N. PAVLETIČ/PIXSELL

Simon Sluga/N. PAVLETIČ/PIXSELL

Osijek je momčad vrijedna maksimalnog uvažavanja, momčad koja igra dobar nogomet i nije slučajno tako visoko plasirana ove sezone. Naravno da ćemo mi ići na pobjedu, kao, uostalom, i u svakoj drugoj utakmici. Pokušat ćemo se nadigravati i nadati se da ćemo iskoristiti naše prilike kojih će sigurno biti. To je jedini recept - kaže vratar Riječana 



RIJEKA Koliko god zasluge za vrijednu i veliku pobjedu protiv vječnog rivala »Dinama« pripadale cijeloj momčadi »Rijeke«, dva prvotimca riječkoga prvoligaša nedvojbeno zaslužuju epitet junaka. U prvom redu strijelac pobjedonosnoga pogotka Antonio Mirko Čolak, ali i vratar Simon Sluga, koji je u nekoliko navrata spašavao »bijele«.


– Pobjeda nad »Dinamom« je jako vrijedna, pogotovo sada kada to nitko nije očekivao. Naravno da nam je drago, guštamo i uživamo u tome, ali ne treba od te pobjede sada raditi euforiju, jer znamo da je katkad kratak put od euforije do tragedije, od veličanja do omalovažavanja… Dakle, trebamo se okrenuti »Osijeku« i pokušati u Gradskom vrtu ostvariti što bolji rezultat. Ići ćemo na pobjedu, nastojat ćemo s novim bodovima potvrditi uspjeh protiv »Dinama« – kaže Simon Sluga, svjestan značaja pobjede nad »modrima« koji ove sezone doista pružaju impresivne partije na hrvatskim i europskim travnjacima.


– »Dinamo« je ove sezone napravio velike stvari i ovim putem moram čestitati Zagrepčanima. Igraju odličan nogomet, u jako dobroj su formi, u Europi su osvjetlali obraz hrvatskoga nogometa, prezentirali se na najbolji mogući način. Jako mi je drago što su prošli u drugu fazu natjecanja, volio bih da odu do samoga kraja. »Dinamo« ove sezone ima sjajnu atmosferu oko kluba, a momčad je dobro vođena. Kada sve to uzmemo u obzir, nitko nije očekivao da će »Rijeka« pobijediti tako snažan i moćan europski »Dinamo«. Nitko, osim nas samih. Od prve minute. Uostalom, mislim da se to jako dobro vidjelo na terenu. »Dinamo« je odigrao dobru utakmicu, ali mi smo u određenim razdobljima igre bili bolji, iskoristili neke situacije i na kraju pobijedili.


»Hat-trick« obrana




Kada je riječ o tim određenim situacijama u derbiju »Rijeke« i »Dinama«, ističu se tri velike Simonove obrane kao temelj trijumfa »bijelih« nad »modrima«: kod stopostotnih prilika Gavranovića (30’) i Stojanovića (53’), odnosno kod neugodnog dalekometnog udarca Olma (90’). »Hat-trick« sjajnih intervencija.


– Svatko ima svoje viđenje utakmice, evidentno je da je Čolakov pogodak donio pobjedu, a ja ne bih u tom kontekstu posebno isticao sebe i svoje obrane. Radio sam samo svoj posao, kao i uvijek. Nekad to bude bolje, nekad lošije. Pobjeda je jedino važna, piše se da je »Rijeka« pobijedila »Dinamo«, meni je samo to bitno, ništa drugo. Uostalom, cijela je momčad odigrala odličnu utakmicu, svi smo jednako zaslužni, igrači na terenu i na klupi, cjelokupni stožer, navijači na tribinama… Zaslužili smo guštati u slavlju. Ponavljam, bila je to pobjeda »Rijeke«, a ne pojedinaca.


Momčad se evidentno trgla dolaskom novoga trenera Igora Bišćana s kojim je »Rijeka« u pet prvenstvenih utakmica ostvarila četiri pobjede i remi. Što je to donio Bišćan da je momčad u kratkom razdoblju uspjela izaći iz rezultatske krize?


Pozitiva


– Novi trener je donio jako puno pozitive. Na treninzima se dobro radi, mislim da se to i vidi na našim posljednjim utakmicama. Mislim da smo uspjeli pohvatiti ideje novoga trenera i uspjeli ih sprovesti u djelo. Polako nastojimo prebrodili krizu u koju smo bili upali, nastojimo shvatiti da u nogometu nije uvijek sve crno ili bijelo. Bili smo u krizi, a toga kao da nismo bili svjesni, kao da smo bježali od problema. Polako se pokušavamo izvući, nastojimo igrati što bolje, davati sve od sebe na svakom treningu i utakmici, skupljati bodove i ugrožavati momčadi na vrhu ljestvice. Za sada nam to uspijeva, na dobrom smo putu i samo trebamo nastaviti igrati kao što smo igrali u posljednjim utakmicama. Najvažnije je da se i dalje »ubijamo« jedni za druge, to je jedini ispravan put.


Budući da se u nogometu ne živi od stare slave, pobjeda nad »Dinamom« već je arhivirana, »bijeli« su u potpunosti okrenuti subotnjem derbiju s Osječanima u Gradskom vrtu.


– Čeka nas zanimljiva i vrlo teška utakmica. »Osijek« je momčad vrijedna maksimalnog uvažavanja, momčad koja igra dobar nogomet i nije slučajno tako visoko plasirana ove sezone. Uostalom, u Osijeku se već neko vrijeme, za hrvatske nogometne pojmove, odvija vrlo lijepa priča. Eh sad, naravno da ćemo mi ići na pobjedu, kao, uostalom, i u svakoj drugoj utakmici. Pokušat ćemo se nadigravati i nadati se da ćemo iskoristiti naše prilike kojih će sigurno biti. To je jedini recept – zaključio je Sluga.