Maksimalni respekt

Trener Olympiakosa Besnik Hasi: ‘Očekujem drukčiju Rijeku, puno jaču nego u Pireju!’

Marko Cvijanović

DOBRO RASPOLOŽENJE – Besnik Hasi s igračima »Olympiakosa« na Rujevici / Snimio Silvano JEŽINA

DOBRO RASPOLOŽENJE – Besnik Hasi s igračima »Olympiakosa« na Rujevici / Snimio Silvano JEŽINA

Ne vjerujem da će utakmica biti otvorena,  ali bit će prilika, naravno. Ona momčad koja se bolje snađe u tim situacijama, pobijedit će utakmicu i proći – kaže trener grčke momčadi Besnik Hasi



RIJEKA Nogometaši »Olympiakosa« šetali su rujevičkim travnjakom prije početka treninga dok su se na velikom semaforu iza gola na južnoj trbini vrtjeli najljepši pogoci prošlosezonskog izdanja Lige prvaka. Neki se vjerojatno već vide na velikoj sceni poslije pobjede u pirejskom dijelu ogleda, ali njihov trener Besnik Hasi stoji čvrsto na zemlji i ne razmeće se nadmenim izjavama.


Opasne kontre


– Naravno da želimo izboriti plasman u Ligu prvaka, ali nismo zbog toga pod pretjeranim pritiskom. Moj primarni cilj je da od  »Olympiakosa« stvorim momčad koja će igrati dobar nogomet.


Naravno da priželjkujem da protiv »Rijeke« odigramo dobru utakmicu, ostvarimo priželjkivani cilj i udovoljimo našim navijačima – kaže Hasi, koji zna što treba činiti njegova momčad da bi ostvarila taj cilj.




–  Moramo odigrati veliku utakmicu kao i u Pireju, samo prava momčadska igra može nas dovesti do tog uspjeha.


Trener grčke momčadi pritom izuzetno respektira protivnika koji je u nekim razdobljima prve utakmice pokazao svoju snagu.


– »Rijeka« je vrlo težak protivnik za pobijediti. Riječ je o dobro organiziranoj momčadi, tjelesno odlično pripremljenoj, jako opasnoj iz kontranapada. Što se naše igre u prvoj utakmici tiče, mi smo prvo poluvrijeme odigralo skoro perfektno, nedostajo je samo pogodak. Pritiskali smo cijelo vrijeme, »Rijeka« se defenzivno jako dobro držala i postigla pogodak u najgorem mogućem trenutku za nas. Taj ih pogodak, uostalom, još uvijek drži u igri. Kakvu »Rijeku« očekujem? Dobru, puno jaču nego u Pireju. Očekujem »Rijeku« koja igra na svom stadionu, ali u tom kontekstu ne vjerujem da će utakmica biti otvorena. U ovoj fazi natjecanja nije se lako otvoriti, ali bit će prilika, naravno. Ona momčad koja se bolje snađe u tim situacijama, pobijedit će utakmicu i proći.


Vrući teren


Kad je u pitanju večerašnja utakmica, strijelac prvoga pogotka za »Olympiakos«, Vadis Odjidja-Ofoe, ne strepi od domaćinskog ozračja na tribinama rujevičkoga stadiona.


– Činjenica jest da igramo na malom stadionu gdje su navijači vrlo blizu terena, ali ne plašimo se toga. Drukčije jest, ali i kolo prije ovoga igrali smo na »vrućem terenu« i svejedno ostvarili povoljan rezultat. Dakle, spremni smo odgovoriti i na ovaj izazov – kaže Odjidja-Ofoe, koji zna da njegovu momčad čeka teška zadaća.


– Znamo da igramo protiv jako dobre momčadi, ali spremni smo. Analizirali smo igru protivnika i znamo što trebamo napraviti. Ne bi smjelo biti nikakvih iznenađenja, vjerujemo u naš uspjeh. Pristup je najvažniji. Što ako »Rijeka« povede? Nemamo plan B ako na to mislite, nama je primarno zadržati »nulu«, ali neće biti kraj svijeta ako primimo gol. Uostalom, to se dogodilo i u prvoj utakmici pa smo uspjeli preokrenuti rezultat i pobijediti. Vjerujemo u svoje mogućnosti i očekujemo prolaz.