Sve lošije stanje na Poljudu

Trener Hajduka na presici izbacio sve iz sebe: “Pravu šansu nikad nisam dobio, a Rijeka nas na Poljudu nije nadigrala”

Portal Novilist.hr

Damir Burić/Foto S. DRECHSLER

Damir Burić/Foto S. DRECHSLER

Ne treba komentirati igru samo kroz rezultat jer je na primjer Rijeka stala iza centra i branila se. Oni su dali gol, mi nismo, ali ne možemo reći da nas je Rijeka nadigrala. Da smo mi onako igrali bilo bi svega - smatra Damir Burić o porazu svoje momčadi rezultatom 4:0.



SPLIT Trener Hajduka Damir Burić uoči nedjeljne utakmice s Istrom 1961 održao je konferenciju za medije na kojoj je bilo očigledno kako je njegova trenerska stolica na sve klimavijim nogama te da njegovo nezadovoljstvo sve više raste…


– Pravu šansu od početka nisam dobio, bez obzira na pobjede odmah su krenule kritike. Vi ste svejedno vidjeli momčad koja je bila prva, ali je bez obzira na to bilo “bušenje” na sve strane. Ja sam to prihvatio kao normalno i sada pokušavam raditi posao dobro koliko to mogu…


– O kakvom se “bušenju” radi? Vi jako dobro znate, čak ste i bolje upoznati s time nego ja. To je sve što ću reći – kazao je trener Hajduka Damir Burić. 




O nedjeljnom susretu s Istrom Burić niti nije previše govorio, tek je nahvalio momčad kazavši kako su protiv Rijeke, unatoč porazu, bili bolji. 


– Vrlo važan cilj su nam tri boda protiv Istre koja se u zadnjoj utakmici protiv Rijeke pokazala kao bolja momčad i opasnija na terenu. Dominirali su i izrađivali jako velik broj šansi, radi se o jako dobroj momčadi kod kojih odnos snage i kvalitete igre nije pretočen u bodove koje bi objektivno trebali imati – smatra Burić. 


Novinare je najviše zanimala situacija s lošijim rezultatima u zadnjim utakmicama, gdje se Burić vratio na susret s Rijekom na Poljudu u kojem ih Riječani, prema njegovim riječima, nisu nadigrali unatoč pobjede gostiju rezultatom 4:0.


– Mi imamo igrače koji idu na stranu, ali nam nedostaje igrač koji može zabiti gol. Ali dosta stvari momčad je odradila dobro. Ne treba komentirati igru samo kroz rezultat jer je na primjer Rijeka stala iza centra i branila se. Oni su dali gol, mi nismo, ali ne možemo reći da nas je Rijeka nadigrala. Da smo mi onako igrali bilo bi svega.


– Ovo što sam doživio ovdje u šest mjeseci nisam doživio nigdje. Bio sam trener u Bundesligi, u Ligi prvaka. Ne znam kada ćete imati trenera da se s tim može pohvaliti – zaključio je na kraju Damir Burić.