Strava na Poljudu

Torcidaši topovskim udarom uništili jagodicu prsta vatrogascu, vatrenom navijaču Hajduka

Hina

Photo Ivo Cagalj/PIXSELL

Photo Ivo Cagalj/PIXSELL

Antonela Lolić iz splitske policije je rekla kako će oni poduzeti sve mjere kako bi pronašli počinitelja



SPLIT Vatrogasac Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita teško je ozlijeđen predvečer na stadionu Poljud kad mu je petarda »topovski udar« bačena s tribina uništila jagodicu prsta, doznaje se u bolnici.


On se u drugom poluvremena utakmice između Dinama i Hajduka nalazio ispod tribine, kada je počela bakljada i blizu njega eksplodirao »topovski udar« teško ga ozlijedivši. Odmah je kolima Hitne medicinske pomoći prebačen na Odjel plastike bolnice na Križinama.


Vatrogascu su tri prsta ozlijeđena, a srećom nije ostao bez prsta, iako se tako činilo na fotografijama. Na kirurškom prijemu Hitne u Splitu ranjeni vatrogasac grlio je svoje kolege sa suzama u očima.




– Vidio sam je kako leži na podu. Gledao par sekundi i mislim u sebi: Nije se aktivirala, to je to! Pokupit ću je i baciti u kutiju. Uzeo sam je u ruke, napravio par koraka i trenutak prije nego ću je pustiti – eksplodirala je! Od tog trenutka više se ničega ne sjećam. Bio sam toliko zbunjen da sam do pola puta do bolnice imao kacigu i vizir na glavi. Ne znam je li me netko odveo i tko, ispričao je vatrogasac za 24 sata.


Eksplozija mu je oštetila i sluh, no uz svu muku još se stigao i našaliti. Pogledao je u mobitel i rekao:


– ‘Bem ti tehniku! Pa kako ću sad s ovim prstima otključavati mobitel?!



24 sata saznaju od njegovih kolega da je ozlijeđeni vatrogasac vatreni navijač Hajduka. Pretplatu ima više od 20 godina, a njegov vatrogasni ormarić oblijepljen je simbolima Hajduka i Torcide.


Antonela Lolić iz splitske policije je rekla kako će oni poduzeti sve mjere kako bi pronašli počinitelja.


Iz splitskog kluba Hajduk večeras su izrazili žaljenje zbog ozljeđivanja vatrogasca.


Splitski su vatrogasci još prije pet godina upozorili da ima ozljeđivanja njihovih djelatnika od petardi i da možda više neće osiguravati utakmice.