Počinje trash talk pred utakmicu

Tomasson: Eriksen će nadigrati Modrića

Hina

Christian Eriksen/Foto Reuters

Christian Eriksen/Foto Reuters

Ofenzivni veznjak Tottenhama Eriksen je prema podacima FIFA-e pretrčao najviše kilometara od svih igrača tijekom natjecanja po skupinama, njih 36, a na terenu je proveo svih 270 minuta. Usto je bio i strijelac jednoga od dva gola svoje reprezentacije, dok je za drugi bio asistent



Najbolji strijelac u povijesti danske nogometne reprezentacije, a sada pomoćnik izbornika Agea  Hereidea Jon Dahl Tomasson smatra kako će u susretu osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji između Hrvatske i Danske, koji će se igrati u nedjelju od 20 sati u Nižnjem Novgorodu ključan biti dvoboj dvojice kreatora igre, Luke Modrića i Christiana Eriksena.


Očekivano, Tomasson smatra kako bi u tom duelu prevagu trebao odnijeti Eriksen.


“Modrić je sjajan tehničar koji se dokazao na najvećoj sceni s četiri osvojena naslova u Ligi prvaka. No, Eriksen je uspješniji kada je u pitanju postizanje pogodaka i asistiranje, sjajan je timski igrač koji u svaku utakmicu ulaže nevjerojatnu dozu energije”, kazao je Tomasson.




Ofenzivni veznjak Tottenhama Eriksen je prema podacima FIFA-e pretrčao najviše kilometara od svih igrača tijekom natjecanja po skupinama, njih 36, a na terenu je proveo svih 270 minuta. Usto je bio i strijelac jednoga od dva gola svoje reprezentacije, dok je za drugi bio asistent.


“Sada sam u poziciji kada sam u središtu pozornosti. Protiv Francuske sam imao dvije prilike koje nisam iskoristio, pa se nadam kako ću protiv Hrvatske biti uspješniji”, rekao je Eriksen.


Na pitanje kako gleda na usporedbu s Modrićem, Eriksen je kazao:


“Ne smatram se lošijim igračem od njega”.