Neredi ispred stadiona

Sukob navijača u Sarajevu: Deset osoba ozlijeđeno; utakmica Željezničara i Hajduka otkazana

Portal Novilist.hr



RIJEKA Umjesto planirane prijateljske nogometne utakmice između Hajduka i Željezničara u Sarajevu, stadion na Grbavici u četvrtak navečer je bio poprištem velikih nereda i sukoba navijača splitskog i sarajevskog kluba, u kojima je, prema prvim informacijama, ozlijeđeno šest osoba. Sa stadiona se čula i pucnjava iz vatrenog oružja.


Prema službeno nepotvrđenim informacijama, koje prenose sarajevski mediji, do nereda je došlo kada su splitski navijači ušli na južnu tribinu stadiona, gdje su počeli kidati i uništavati transparente koje su pripremili »Manijaci«, kako se nazivaju navijači sarajevskog kluba.


Pripadnici Torcide potom su poručili nogometašima Hajduka, koji su već bili izašli na teren, kako im je bolje da se ne vraćaju u Split, ako odigraju utakmicu. Jake policijske snage upućene su na stadion, kako bi zaustavile sukobe i smirile situaciju.




Nakon sukoba na stadionu, oko stadiona došlo je do opće tučnjave navijača. Promatrače su sukobi podsjetili na 1992. godinu, kada je počeo rat u Bosni i Hercegovini. Utakmica je najprije dogođena za sat vremena, a potom i otkazana.