Novitet na nogometnim terenima

Sudačke odluke pod povećalom cijelog stadiona: Navijači će na SP u Rusiji moći uživo pratiti VAR analizu

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

"Naravno, svjesni smo važnosti komunikacije i unutar i izvan stadiona", rekao je Sebastian Runge koji je danas zadužen za inovacije u FIFA-i na seminaru u Firenci. "Prikazat ćemo sve grafike i usporene snimke bilo koje sporne situacije na velikim ekranima na stadionu", dodao je Runge.



FIRENCA – Kada na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje počinje 14. lipnja, suci budu koristili kao pomoć u spornim situacijama videoanalizu (VAR), navijači će to moći pratiti uživo na velikom ekranu na stadionima, rečeno je na seminaru koji se održava u Firenci.


FIFA na taj način želi jasno predstaviti odluke sudaca navijačima.


“Naravno, svjesni smo važnosti komunikacije i unutar i izvan stadiona”, rekao je Sebastian Runge koji je danas zadužen za inovacije u FIFA-i na seminaru u Firenci. “Prikazat ćemo sve grafike i usporene snimke bilo koje sporne situacije na velikim ekranima na stadionu”, dodao je Runge.




Sva komunikacija na utakmicama na SP u Rusiji bit će poslana jednoj osobi u tzv. Sobu za analizu videa. Ta bi osoba trebala imati uvid u sve događaje, trebala bi vidjeti što sudac vidi i čuti svu njegovu komunikaciju s pomoćnicima.


Ta će osoba pružiti relevantne informacije što je prije moguće i komentatorima i onima koji su odgovorni za ekrane na stadionima. Tumačenje videozapisa također će se moći pratiti na web stranici FIFA-e, aplikaciji Fifini i na televizijskim ekranima širom svijeta, otkrio je Runge.