Izvrsna promocija

Slavni hrvatski glazbenici otvorili finale Lige prvaka: 2Cellos zapalili Kijev

Kristian Sirotich

foto Reuters

foto Reuters

Nevjerojatna je prilika za nas biti dio jednog ovako nevjerojatnog događaja. To je trenutak kojega ćemo pamtiti čitav život –  rekao je Stjepan Hauser



Luka Modrić, Mateo Kovačić, Dejan Lovren. Naravno, riječ je o hrvatskim nogometnim reprezentativcima koji su zaigrali u finalu Lige prvaka u Kijevu. No, nisu bili jedini Hrvati na velikoj sceni. Svjetla pozornice bila su uprta i u Luku Šulića i Stjepana Hausera, u svijetu mnogo poznatije pod imenom – 2Cellos. Trenutačno vjerojatno najpopularniji svjetski crossover glazbenici dobili su čast otvoriti veliki finale između Real Madrida i Liverpoola, himna lige prvaka u njihovoj izvedbi zvučala je grandioznije nego ikada. Naravno, dojam je dodatno pojačala činjenica da su upravo u trenutku dok su 2Cellosi izvodili himnu iz utrobe stadiona na teren izlazili nogometaši Real Madrida i Liverpoola. Uz himnu Lige prvaka dobro raspoloženi momci atmosferu su dodatno zagrijali sjajnom izvedbom svoje obrade pjesme »Seven Nation Army« od »The White Stripesa«, taktovi koje se često mogu čuti na navijačkim arenama diljem svijeta.


– Nevjerojatna je prilika za nas biti dio jednog ovako nevjerojatnog događaja. To je trenutak kojega ćemo pamtiti čitav život – rekao je Stjepan Hauser.


– Nemamo tremu, ali bit će pravi izazov odraditi nastup na ovakvoj sceni – dodao je Luka Šulić.





Luka i Stjepan prvi su se puta upoznali na čelističkom seminaru u Zadru, susret u Engleskoj gdje su obojica studirala bio je prekretnica u njihovim glazbenim karijerama. Našli su se na ideji da na poseban način obrade pjesmu Smooth Criminal Michaela Jacksona, pao je dogovor, u Puli je 2011. godine snimljen i spot, pjesma je objavljena na Youtubeu, a ostalo je – povijest. U vrlo kratko vrijeme spot je sakupio više od pet milijuna pregleda, a Stjepan i Luka, odnosno 2Cellos, praktički preko noći postali su planetarne zvijezde. Naravno, njihovom strelovitom usponu uvelike je pomogla i činjenica da su potpisali eksluzivni ugovor s tvrtkom Sony Masterworks, kao i poziv legendarnog Eltona Johna da ga prate na turneji.


– Rekli su mi idi na Youtube i pogledaj njihovu obradu pjesme Smooth Criminal. Netko je imao laptop, pogledao sam video i bio oduševljen. Mislio sam da su nevjerojatni jer nikada nisam vidio čeliste da tako sviraju. Kako su se uklopili? Savršeno. Oni nisu dodali samo glazbenu genijalnost, već i adrenalin. Mi svi imamo entuzijazam, ali više nismo mladi. Jednostavno, dečki su nam isprašili stražnjice – prije nekoliko godina u jednom je intervjuu izjavio Sir Elton John prisjećajući se početaka suradnje s Lukom Šulićem i Stjepanom Hauserom.


I baš u tom stilu Luka i Stjepan odradili su sinoćnji nastup na Olimpijskom stadionu u Kijevu. Pred višemilijunskim auditorijem dečki su, jednostavno – razvalili. I čitavom spektaklu dali dodatnu dimenziju. Naravno, treba reći i da je uoči njihova nastupa priliku dobila još jedna mlada svjetska zvijezda, megapopularna Dua Lipa, djevojka rođena u Londonu, kojoj su roditelji s Kosova.