Dobre vijesti za Bišćana

Skender u problemima, kartone i ozljedi desetkovali osječki vezni red

Dalibor Keler

Mirko Marić i Dino Skender/Foto PIXSELL

Mirko Marić i Dino Skender/Foto PIXSELL

Laszlo Kleinheisler je u Kranjčevićevoj osjetio mišić i gotovo sigurno ga neće biti protiv Rijeke, a Domagoj Pušić i Dmitri Lopa su zaradili kartone.



OSIJEK Ove sezone Osijek gotovo redovito plaća visoku cijenu važnih pobjeda. Recimo, za prvi ovosezonski trijumf nad Dinamom, prije petnaestak dana, ozlijedio se Petar Bočkaj, a upravo je na tom susretu mišić »osjetio« i Laszlo Kleinheisler. Prvog otad nema u konkurenciji, a Laszlo se muči, pokušava igrati, ali ne ide. U Kranjčevićevoj je na travnjaku proveo 35 minuta i morao ga napustiti zbog ozljede mišića. Gotovo je sigurno kako ga zbog toga trener Dino Skender neće imati na raspolaganju za sutrašnju utakmicu protiv Rijeke.


– Ako je morao izaći već nakon nešto više od pola sata, jasno je kako situacija s njim nije dobra. No, neću brzati sa zaključcima dok ne obavi sve potrebne preglede – rekao je Dino Skender, trener Osijeka.


Međutim, jedna nevolja nikada ne dolazi sama, pa su u Kranjčevićevoj žute kartone zaradili Domagoj Pušić i Dmitro Lopa, a kako je obojici to treća akumulirana javna opomena, i oni su otpali iz konkurencije za susret s Riječanima.




Otkako je sjeo na klupu bijelo-plavih Dino Skender baš nema mira. Teške utakmice smjenjuju mu se filmskom brzinom, a često ga prate i ti bočni udari nemogućnosti postavljanja najjače moguće momčadi. Izostanak nabrojanog trojca bit će veliki izazov za trenera bijelo-plavih. Kleinhesiler i Pušić bili su često prvi i drugi izbor za jedno mjesto u veznom redu, a znali su, dobro zaigrati i zajedno. U posljednja dva susreta Skender je s klupe koristio i Lopu, pa je tako izgubio i treću opciju u sredini terena. Ipak, tu su mu ostala dva čovjeka od Skenderovog najvećeg povjerenja Žaper i Pilj na koji će na svojim plećima morati iznijeti organizaciju igre u susretu s Rijekom. Dvojba je treći čovjek koji će se pojaviti u centrali. Izbor će vjerojatno biti vrlo usko vezan uz način igre koji će odabrati Skender. Od veznjaka u rosteru su mu ostali dvojica koje dosad uopće nije »doživljavao, Karlo Kamenar i Marijan Ćavar, pa zato ne bismo stavili »ruku u vatru« kako će se u ovom osjetljivom trenutku okrenuti njihovim uslugama. Inače, treninzima je, ovog tjedna, priključen Tomislav Soldić iz druge momčadi, ali malo je vjerojatno kako će se trener opredijeliti za njega, koji je bez prvoligaškog iskustva u tako važnom susretu. Postoji i opcija sa Danijelom Lončarom na zadnjem veznom, kojoj je Skender navodno i najskloniji. Ako se dogodi, Lončaru to neće to biti prvi put u kojem će se naći na toj poziciji. Intencija je u tom slučaju jasna. Danijelov prioritet bit će razbijanje suparničkih napada.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU