Rujevički problemi

Simon Rožman mora pronaći pravi balans između napadačke i obrambene igre

Denis Frančišković

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Simon Rožman/Foto Arhiva NL

Novi trener Rijeke je sada dobio puno širu sliku momčadi, traži strpljivost i pamet, zalaganjem i pristupom je i više nego zadovoljan. U nekoliko navrata je naglasio kako je dizanje momčadi u svim segmentima prioritet, a u filozofiji igre ističe igru za gol više.



RIJEKA Malo pomalo curi prvenstvena stanka koja je za nogometaše Rijeke možda došla u najboljem mogućem trenutku. I bila najpotrebnija. Novi trener, nova prilagodba, nova vizija igre… Sve to došlo je nenadano nakon ostavke Igora Bišćana koji je pak svom nasljedniku Simonu Rožmanu ostavio solidne temelje. Zdrave temelje momčadi koje treba nadograđivati iz kola u kolo. A sudeći prema prvim izjavama i nastupnim govorima, Rožman je veliki optimist. No, u isto vrijeme želi biti čvrsto na zemlji.


Odlazak trenera obično izaziva šok na koji je momčad u startu dobro reagirala pobjedom u Varaždinu, ali potom vrlo brzo protiv Lokomotive prezentirala stare boljke. Mršav remi i propusnost središnjeg bloka donijeli su glavobolje koje bi trebao »razbistriti« i otjerati već subotnji ogled u Koprivnici.


Kako je i sam Rožman priznao, uvodnih petnaest dana bio je zapravo kontinuitet prijašnjeg rada, a nakon dvotjedne dijagnoze momčadi, njenih dobrih i loših strana, dio nove igre igrači će morati prezentirati već protiv »farmaceuta«.




– Dobro smo iskoristili razdoblje stanke, dobro se upoznali i vjerujem da će sve ići nabolje. Imamo shemu igre koju želimo prezentirati navijačima – ustvrdio je trener Rožman nakon Zrinjskog. Ali i znakovito dodao kako će se još puno morati raditi na planu igre. A za to treba vrijeme. Za otklanjanje loših stvari apostrofirao je riječ »brzo«.


Rožman je sada dobio puno širu sliku momčadi, traži strpljivost i pamet, zalaganjem i pristupom je i više nego zadovoljan. U nekoliko navrata je naglasio kako je dizanje momčadi u svim segmentima prioritet, a u filozofiji igre ističe igru za gol više. Ipak svjestan je, što se vidjelo poglavito protiv Lokomotive, da će mu glavni zadatak biti pronalaženje pravog balansa između napadačke i obrambene igre, posebno sužavanje koridora kontri kada se protivnik brani s deset igrača. Rožman to znakovito naziva negativnom tranzicijom…


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU