Nogometna srijeda

Senjani dočekuju Karlovčane, Opatijci u Bjelovaru, a Orijent 1919 na Lonji

Ivan Volarić

Orijent će na Krimeji ugostiti Lokomotivu tijekom nadolazeće prvenstvene stanke/R. BRMALJ

Orijent će na Krimeji ugostiti Lokomotivu tijekom nadolazeće prvenstvene stanke/R. BRMALJ



RIJEKA Za nogometaše Nehaja i Opatije danas počinje službeni dio nove sezone. U uvertiri prvih trećeligaških dvoboja nadolazeće subote Senjani i Opatijci zahvaljujući osvajanju naslova županijskih Kupova danas moraju odraditi svoje obaveze u pretkolu Kupa Hrvatske. Nehaj dočekuje Karlovac 1919, a Opatija gostuje kod Bjelovara. Obje utakmice počinju u 16.30 sati. Pobjednici tih dvoboja izborit će plasman u samu završnicu natjecanja, među 32 momčadi u Kupu Hrvatske gdje s natjecanjem počinju i prvoligaši. 


Na Krimeji pak traju pripreme za nedjeljno gostovanja kod BSK-a u Bijelom Brdu s jasnim ciljem da se i u Slavoniji pokuša nastaviti pozitivan niz s početka drugoligaške sezone, dočeka prva prvenstvena stanka u novoj sezoni bez poraza. U reprezentativnoj pauzi dogovorena je i atraktivna prijateljska utakmica. Na Krimeji će u sklopu proslave stote godišnjice kluba nakon Osijeka, u subotu, 7. rujna, ugostiti još jednog prvoligaša – zagrebačku Lokomotivu. Osim s Osijekom i Lokomotivom, vodstvo Orijenta 1919 pokušava dogovoriti revijalne utakmice s najuglednijim hrvatskim prvoligašima, Rijekom, Dinamom i Hajdukom, a prava poslastica trebao bi biti dolazak hrvatske reprezentacije do kraja kalendarske godine. Termini tih susreta još nisu poznati, a ovisit će o obavezama naše najbolje vrste, odnosno prvoligaša s Rujevice, iz Maksimira i s Poljuda.


Krimejčani će danas (18 sati) gostovati na Lonji i odigrati test ogled protiv četvrtoligaša Naprijeda. Vrlo vjerojatno će taj ogled preskočiti skupina načetih igrača (Berković, Popović, Gerc i Andrić).