Izbornik portugalske reprezentacije

Santos: Imamo jednog od najboljih na svijetu, ali igrati mora čitava momčad

Hina

Fernando Santos / Foto Reuters

Fernando Santos / Foto Reuters

Ako će Ronaldo igrati sam, onda ćemo izgubiti. Moramo biti jaki kao momčad, isto kao i Urugvaj koji je jak kao momčad. Najveća snaga našeg sljedećeg protivnika je što ima istog trenera već 12 godina - rekao je Santos



SOČI Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Fernando Santos u najavi je utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva protiv Urugvaja u subotu (Soči, 20 sati) izjavio je kako veliku ulogu u njegovoj momčadi imaju i ostali igrači, a ne samo kapetan i najbolji strijelac Cristiano Ronaldo koji je postigao četiri od pet portugalskih pogodaka u natjecanju po skupinama.


“Svi znaju kako svaka momčad na svijetu ovisi o svojim igračima i jasno je kako mi u svojim redovima imamo jednoga od najboljih na svijetu, ali igrati mora čitava momčad. Ako će Ronaldo igrati sam, onda ćemo izgubiti. Moramo biti jaki kao momčad, isto kao i Urugvaj koji je jak kao momčad. Najveća snaga našeg sljedećeg protivnika je što ima istog trenera već 12 godina”, rekao je Santos.


S obzirom da i Portugal i Urugvaj igraju na način da vole prepustiti posjed lopte suparniku, mnogi neutralni promatrači pribojavaju se kako bi njihov međusobni susret mogao biti dosadan.




“Ne slažem se, smatram kako će to biti odlična utakmica u kojoj će obje momčadi igrati na pobjedu. iako, ova utakmica će biti prilično drugačija od onih u skupini jer poraz znači i oproštaj od prvenstva”, dodao je portugalski izbornik.


(Hina) xzm yzm