Skupština Orijenta 1919

SAŠA MATIJAŠ: Naša priča je drugačija od Rijekine, to je priča domaćih igrača i dobre zabave

Ivan Volarić

Saša Matijaš/V. KARUZA

Saša Matijaš/V. KARUZA

Ne želimo da se ponovi 1996. kada je klub poletio i sve što se dogodilo nakon toga nije za primjer, takve stvari si ne smijemo dozvoliti - naglasio je Matijaš



RIJEKA Tek nešto više od sat vremena trebalo je da 36 od 60 članova Skupštine Orijenta 1919 jednoglasno potvrdi novo klupsko vodstvo na čelu s predsjednikom Sašom Matijašom. Poznati riječki poduzetnik, bivši član nekoliko uprava riječkog nogometnog prvoligaša, preuzeo je predsjedničku funkciju krimejskog trećeligaša od dosadašnjeg predsjednika Emilia Margana, a nakon što je u prostorijama Boćarskog doma Podvežica iznio svoj ambiciozni plan koji osim natjecateljskih uključuje i organizacijske, te uz pomoć grada Rijeke, i značajne infrastrukturalne iskorake. Matijaševa desna ruka bit će dopredsjednik kluba, bivši direktor Rijeke i nekadašnji vratar Orijenta Marinko Koljanin, te sljedeći članovi Izvršnog odbora: Velibor Panjković, Tihomir Dragoslavić, Milivoj Miljković, Josip Ostrogović, Luka Funčić, Jasmin Puhovac, Danijela Bradamante, Emilijano Bakarčić, Mladen Ćoza, Andrej Poropat, Sanjin Ugarković, Alen Čabrijan i Siniša Zdjelar. Nadzorni odbor činit će Edi Bradamante, Vedrana Spadoni Štefanić i Marijan Šegota.


Uređenje Krimeje


Budući da je Matijaš bio jedini predsjednički kandidat sve je proteklo bez ikakvih polemika, štoviše novi predsjednik dočekan je burnim pljeskom, a posebno nakon što je iznio svoj četverogodišnji plan potkrijepljen atraktivnom prezentacijom koja je osim niza brojki uključivala i projekcije uređenja stadiona na Krimeji, otvorenje fan shopa…


– Orijent 1919 treba biti klub domaćih dečki, imamo priliku da napravimo nešto malo drugačije od naših susjeda. Domaću priču, riječku priču, sušačku priču i da to bude dobra zabava svim Sušačanima i svim građanim ovoga dijela grada da vratimo ponos Orijentu. Znam da ste navijali za Orijent i u Prvoj ŽNL i u Prvoj HNL, međutim ipak natjecanje u višim rangovima pobuđuju više interesa i zanimanja i onda je lakše dovesti sponzora. Nadam se da ćemo uspjeti u jednom projektu i od Orijenta 1919 napraviti stabilan klub, trećeligaša, a druga i prva liga su stvar procjene kada budemo dovoljno snažni. Ne želimo da se ponovi 1996. kada je klub poletio i sve što se dogodilo nakon toga nije za primjer, takve stvari si ne smijemo dozvoliti. Želimo odgajati našu djecu, da oni budu okosnica kluba, a naravno da će se angažirati i neki igrači sa strane. Međutim, to samo u onom dijelu u kojem je nužno – rekao je između ostaloga Matijaš koji nije slučajno u nekoliko navrata podcrtao da sve što se radi radi se kao da će jednog dana, kada sazriju uvjeti, na Krimeji igrati drugoligaški ili čak prvoligaški nogomet.


Novo poglavlje




Matijašev prethodnik Emilio Margan zaslužio je oproštajni pljesak. Održao je klub na životu u posljednje četvrte godine i stvorio preduvjete da Orijent 1919 postane zanimljiv investitorima kao što je Matijaš.


– Drago mi je da možemo reći da Orijent više nije klub slučaj već ima budućnost. Kruna svega toga je ozbiljan investitor! – poručio je Margan.Počela je nova era u povijesti stogodišnjaka s Krimeji, sudeći prema najavama s Podvežice otvoreno je možda i najsvjetlije poglavlje kluba.