Josip Brezovec

Rijeci se za trofej mora poklopiti Dinamov loš dan ujedinjen s Armadom

Portal Novilist.hr

Josip Brezovec/Foto Arhiva NL

Josip Brezovec/Foto Arhiva NL



ZAGREB On je glede sutrašnjeg finala Kupa zaista neopredijeljen jer igrao je za obje suprotstavljene momčadi. U sličnim okolnostima doduše za Rijeku – bio je kapetan kad su 2014. u Maksimiru pobijedili 1:0, na Kantridi 2:0 pa ponosno podignuo Rabuzinovo sunce. Riječ je o Josipu Brezovcu koji se oglasio na službenim stranicama HNS-a uoči današnjeg finala Kupa.


– Iz kornera sam centrirao Mateju Mitroviću za prvi gol sjeća se Brezovec, od lanjskog studenoga profesionalac Inter Zaprešića.


Kako procjenjuje izglede u sutrašnjem pulskom dvoboju Zagrepčana i Riječana?


Mislim da je Dinamo jači nego ikad u prethodnih 20 godina. Razlog je u treneru. Znam Nenada Bjelicu, sezonu i pol vodio me u talijanskom drugoligašu Speziji, surađivali smo odlično. Tada sam se uvjerio da je bolji od najbolji. Sjajan. Zato je veliki adut Plavih. Treba biti realan i priznati da je u samo 12 mjeseci svakom svojem prvotimcu pospješio kvalitetu za 30 do 40 posto. Cijenu također.




Josip nastavlja:


– Međutim, kad se igra jedna utakmica sve je moguće (bilo je dakle moguće i kad su se igrale dvije). Na „Drosini“ će biti vrhunska atmosfera, pretpostavljam dominaciju riječkih navijača. A Armada je bezbroj puta dokazala da se smije tretirati dvanaestim igračem svojega kluba. Zvučna kulisa zbog koje guštaš, koja te potiče i inspirira tako da daješ više od trenutačnih mogućnosti.


Koji faktor je presudan u nogometaškom smislu?


– Objektivno, samo Dinamov loš dan ujedinjen s Armadom. Šansa da Rijeka potpuno bljesne, kao što je Dinamo u nekim ovosezonskim europskim utakmicama, kad je stvarno premašio sebe.


Pojedinci sposobni odlučiti?


– U Rijeci je uvjerljivo najistaknutiji Zoran Kvržić. Jedan od najvećih s kojima sam igrao. Vrhunski majstor, opasan zbog raznovrsnosti. Ne smije se zanemariti ni Robert Murić.


A na kontra strani?


– Zapravo svatko! Ipak, Dani Olmo je bez ikakve dvojbe prvi as državnog prvenstva. Izdvojio bih i Marija Gavranovića, rasnog strijelca koji se u prigodama poput aktualne uvijek iskaže. Klasičan „killer“.


Zaključak u povodu te teme?


– Veselim se priredbi. Jedva čekam 18.00 i tv-prijenos, rekao je između ostaloga Brezovec.