Osmina finala

REZULTATI EUROPSKE LIGE: Arsenal slavio na San Siru, Salzburg pobijedio u Dortmundu

Hina

foto: REUTERS/Alberto Lingria

foto: REUTERS/Alberto Lingria

Premda je Milan bolje otvorio utakmicu, gosti su prvi zaprijetili. Armenac Henrik Mhitarjan je u osmoj minuti pucao s lijeve strane, ali je pogodio vanjski dio mreže. No, sedam minuta kasnije isti je igrač doveo 'topnike' u vodstvo. Sjajno je prošao po lijevoj strani i pucao, a lopta je pogodila Bonuccija i završila pod prečku za vodstvo Arsenala.



ZAGREB  – U prvom susretu osmine finala Europske lige, Arsenal je u sudaru europskih velikana na San Siru pobijedio Milan 2-0 ostvarivši ogromnu prednost uoči uzvrata u Londonu.


Golove za pobjedu ‘topnika’ zabili su Henik Mhitarjan (15) i Aaron Ramsey (45+3). Hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić zaigrao je za Milan od 63. minute.


Bio je to prvi poraz “Rossonera” u posljednjih 13 utakmica u svim natjecanjima, dok je Arsenal upisao prvu pobjedu nakon četiri uzastopna poraza.




Premda je Milan bolje otvorio utakmicu, gosti su prvi zaprijetili. Armenac Henrik Mhitarjan je u osmoj minuti pucao s lijeve strane, ali je pogodio vanjski dio mreže. No, sedam minuta kasnije isti je igrač doveo ‘topnike’ u vodstvo. Sjajno je prošao po lijevoj strani i pucao, a lopta je pogodila Bonuccija i završila pod prečku za vodstvo Arsenala.


Milan je mogao izjednačiti u 43. minuti, no Bonucci je nakon kornera poslao loptu pored gola. U 45. minuti Mhitarjan je nakon brze kontre uzdrmao vratnicu, no minutu kasnije gosti su zabili i drugi gol. Mesut Ozil je sjajno uposlio Aarona Ramseya koji je zaobišao Gianluigija Donnarummu i zabio za 2-0.


U drugom poluvremenu Milan se trudio, ali domaćin nije uspio zabiti pogodak. Zanimljivo, bio je to tek drugi poraz Milana u 13 utakmica u Europskoj ligi ove sezone. Prvi im je nanijela Rijeka.


Atletico Madrid je rutinski odradio posao protiv moskovskog Lokomotiva pobijedivši 3-0. Domaćin je poveo u 22. minuti sjajnim golom Saula Nigueza s više od 25 metara. Na 2-0 je povisio Diego Costa u 47. minuti, a sve dvojbe oko pitanja pobjednika, a vjerojatno i oko putnika u četvrtfinale razriješio je Koke u 90. minuti.


Za goste je svih 90 minuta odigrao Vedran Ćorluka koji je tako zaigrao nakon 10 mjeseci zbog ozljede, dok Šime Vrsaljko nije nastupio za Atletico.


Austrijski prvak RB Salzburg je priredio iznenađenje pobijedivši u Dortmundu Borussiju 2-1. Gosti su odigrali sjajno i mogli su uvjerljivije slaviti, a sva tri gola vidjeli smo u drugom poluvremenu. Austrijanci su mogli povesti i u završnici prvog poluvremena kada su imali dvije sjajne prilike. Prvu je promašio Dabbur, da bi Hwang u sudačkoj nadoknadi uzdrmao vratnicu.


Daleko bolju igru Salzburg je okrunio vodstvom u 48. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Valon Berisha. Kazneni udarac je skrivio Omer Toprak povukavši za dres Hwanga. U 58. minuti austrijski prvak je stigao i do drugog gola. Domaćin je izgubio loptu na centru i nakon brze kontre Stefan Lainer je uputio povratnu loptu na koju je natrčao Berisha i zabio pod gredu za 2-0. U 62. minuti je smanjio Andre Schurrle doslovno uguravši loptu u mrežu nakon asistencije Christiana Pulisica koji je ušao u igru 60 sekundi ranije.


RB Salzburg je produžio niz bez europskog poraza na 18 utakmica, pri čemu na 10 gostovanja. Duje Ćaleta-Car je odlično odigrao cijeli susret za gostujući sastav.


Lyon je u Moskvi pobijedio CSKA 1-0, a pobjednika je odlučio pogodak Marcelo u 68. minuti nakon ubačaja iz kornera.


Uzvratne utakmice su 15. ožujka.


Rezultati prvih susreta osmine finala Europske nogometne lige


Milan – Arsenal 0-2 (Mkhitaryan 15, Ramsey 45+5)


Atletico Madrid – Lokomotiv Moskva 3-0 (Saul Niguez 22, Diego Costa 47, Koke 90)


Borussia Dortmund – Salzburg 1-2 (Schuerrle 62/Berisha 49pen, 56)


CSKA Moskva – Lyon 0-1 (Marcelo 68)


Lazio – Dinamo Kijev 2-2 (Immobile 54, Felipe Anderson 62/Cigankov 52, Moraes 79)


Marseille – Athletic Bilbao 3-1 (Ocampos 1, 58,Payet 14/Aduriz 45+3)


RB Leipzig – Zenit 2-1 (Bruma 56, Werner 77/Criscito 87)


Sporting Lisabon – Viktoria Plzen 2-0 (Montero 45+1, 49)