Fausto Budicin

Puno toga u Sesvetama ovisit će o stanju travnjaka

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto Arhiva NL

Fausto Budicin/Foto Arhiva NL



RIJEKA  Današnjim gostovanjem kod četvrtoplasiranih Sesveta nogometaši Orijenta 1919 otvaraju završno jesensko prvenstveno poglavlje. Krimejčani će nakon današnjeg gostovanja (13.30 sati) kod Sesvećana u iduća dva vikenda na svojem travnjaku ugostiti Solin i u prvom susretu drugoga kruga Međimurje. S obzirom na to da je Krimeja poprilično stradala pod velikim količinama padalina, Krimejčani su u stanci bili prisiljeni koristiti igralište u Krasici.


– Imali smo tijekom stanke malih problema s uvjetima za trening. Nismo mogli odigrati prijateljsku utakmicu pa smo iskoristili prvi tjedan da malo osvježimo igrače, a drugi da se pripremimo za Sesvete i tešku utakmicu koja nas očekuje – govori Fausto Budicin, trener Orijenta 1919. Danas u sastavu sigurno neće biti veznjaka Mateja Šanteka, koji je pocrvenio protiv Hrvatskoga dragovoljca, napadača Kristijana Flege, koji je protiv Sigećana zaradio tri žuta kartona, te napadača Mire Iličića, koji će pauzirati do kraja polusezone zbog ozljede ramena. Još neko vrijeme na terenu neće biti ni Enija Travaglije, također zbog ozljede ramena. Dobra vijest za trenera Orijenta 1919 je što se u konkurenciju za početni sastav vraća oveća skupina igrača (Fatić, Vidas i Črnko), koja je odradila kartone, a prvi put ove sezone u zapisniku bi se mogao naći i iskusni branič Sebastijan Antić.


– Nažalost, izgubili smo Iličića do kraja polusezone. Protiv Sigećana je natukao rame, srećom, nisu oštećeni ligamenti, ali dva-tri tjedna ne može ulaziti u duele. Antić se oporavio, prošli tjedan je trenirao s loptom prvi put, ovaj tjedan je trenirao s ekipom i sada je blizu forme, iako treba biti realan i pažljiv s njim jer dugo nije igrao – nastavlja Budicin, koji dobro zna što njegovu momčad očekuje u zagrebačkom predgrađu.




– Sesvećani su imali velike ambicije uoči početka sezone. Imali su kriznih trenutaka, ali u zadnje vrijeme dosta dobro izgledaju, pogotovo su opasni kada igraju doma. Čvrsta su momčad koja dobro igra i na postavljenu obranu – dodaje Budicin uoči završne tri utakmice jesenskoga dijela sezone.


– Treba prvo odraditi utakmicu u Sesvetama. Nadam da je teren u relativno dobrom stanju jer će puno toga ovisiti o uvjetima. Očekujem otvorenu utakmicu u kojoj će obje ekipe pokušati doći do punog rezultata.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU