Nenad Gračan

Protiv Francuske smo pokazali da možemo, želimo ostati na toj razini protiv Engleza

Marko Cvijanović

Robert Murić tijekom ogleda s Francuzima/Foto www.uefa.com

Robert Murić tijekom ogleda s Francuzima/Foto www.uefa.com

Važno je ne posustajati bez obzira na poraze, problema imaju i jače reprezentacije - kaže izbornik Gračan



RIJEKA Mlada hrvatska U-21 reprezentacija večerašnjom će se utakmicom protiv Engleske oprostiti od nastupa na Europskom prvenstvu u San Marinu, poslije dvaju poraza (Rumunjska 1:4, Francuska 0:1) »kockasti« neće vidjeti Italiju, vraćaju se kući. Bez obzira što susret s Englezima na oproštaju od EURO-a nema natjecateljsku draž, opći dojam će uvelike ovisiti o ishodu dvoboja u Serravalleu. Nije isto vratiti se kući s trima porazima i oproštajnom pobjedom.


– Želja nam je ostvariti pozitivan rezultat. Protiv Francuske smo pokazali da možemo, da smo se fizički i psihički podigli pa želimo ostati na toj razini i pokušati pobijediti. Ovo je veliko iskustvo za sve igrače, i one kojima su to zadnji nastupi za ovu generaciju i one koji ostaju. Važno je ne posustajati bez obzira na poraze, vidjeli smo da problema na ovako jakom turniru imaju i po imenima jače reprezentacije. Bit će za utakmicu s Englezima određenih promjena u momčadi, razmišljamo da svi koji su ovdje ujedno i nastupe – kaže hrvatski izbornik Nenad Gračan, koji će vrlo vjerojatno među vratnicama dati priliku Grbiću i u prvotimce promovirati Čabraju, Majera i Kulenovića, koji je skrenuo pozornost na sebe dobrom epizodnom ulogom u dvoboju s Francuzima.


Optimizam


Među onima koji su iznijeli teret dviju dosadašnjih utakmica je i Nikola Moro, koji izuzetno cijeni momčad večerašnjih hrvatskih protivnika.


– Engleska ima vrhunske igrače, kvalitetne pojedinačno i momčadski, a nije realno da smo i mi i Englezi u ovoj situaciji na ljestvici. Nismo pokazali najviše što možemo, ostali smo dužni sami sebi, navijačima i svima koji nas gledaju. Ipak, nakon loše prve utakmice, u drugoj smo pokazali više. Optimist sam – ističe Brekalo.Branimir Kalaica trebao bi zaigrati u tandemu s Katićem.

Snažna momčad




– Engleska je vrlo snažna momčad, a budemo li igrali kao protiv Francuske, možemo se nositi s njima. Nadam se da ću zaigrati, ali odluka je isključivo na izborniku – poručio je Kalaica.


Pred večerašnju utakmicu engleski izbornik Aidy Boothroyd našao se na udaru engleske nogometne javnosti koja je puno više očekivala od dvaju poraza, beš kao i hrvatska od izbornika Nenada Gračana. Boothroyd priznaje da je njegova momčad mogla i morala bolje.


– Pripremali smo se mjesecima, znali smo što radimo, bili sretni kako smo se napravili. Međutim, nismo na turniru bili dobri u završnici i puno griješili u završnicama obiju utakmica na europskom prvenstvu. Mogli smo i morali biti bolji, to je činjenica – rekao je Boothroyd. 


Olimpijski stadion u Serravalleu. Sudac: Orel Grinfeld (Izrael).


ENGLESKA (4-1-4-1): Gunn – Wan-Bissaka, Konsa, Clarke-Salter, Kelly – Choughury – Nelson, Foden, Maddison, Gray – Abraham.


HRVATSKA (4-2-3-1): Grbić – Uremović, Kalaica, Katić, Čabraja – Šunjić, Moro – Majer, Vlašić, Brekalo – Kulenović.