Pripreme za SP

Prosinečki s BiH reprezentacijom slavio u Južnoj Koreji, Australci bolji od čeha

Hina

REUTERS

REUTERS

Južna Koreja je kod kuće u Jeonjuu doživjela neugodan poraz od BiH (1-3), a utakmicu karijere odigrao je veznjak Edin Višća koji je upisao »hat-trick«



U pripremnim utakmicama nogometnih reprezentacija koje nastupaju na SP u Rusiji Australija je pobijedila Češku s čak 4-0, dok je Južna Koreja izgubila od BIH s 1-3.


Australci su u austrijskom St Poeltenu neočekivano visoko slavili (4-0) protiv Češke, koja je na ovoj utakmici bila čak i favorit. Golove su »Klokane« dali Mathew Leckie (32, 54), Andrew Nabbout (72) i Jakub Jugas (80ag). Bila je ovo jedna od zadnjih pripremnih utakmica Australaca, koji su pod vodstvom Nizozemca Berta van Marwijka očito ušli u formu pred nastup u Rusiji, a »generalku« će imati 9. lipnja u Budimpešti protiv Mađarske.


Južna Koreja je kod kuće u Jeonjuu doživjela neugodan poraz od BiH (1-3), a utakmicu karijere odigrao je veznjak Edin Višća koji je upisao »hat-trick«.




Jedini gol za Korejance dao je Lao Jae Song u 30. minuti, a BiH je nastupila u najjačem sastavu s Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem. Azijati sada putuju u Europu, u Austriju, gdje će 7. lipnja odmjeriti snage s Bolivijom, a 11. lipnja sa Senegalom.