BiH nije uspjela

Prosinečki je priznao “gotovo je”; a Kvržić se nada plasmanu kroz Ligu nacija

Portal Novilist.hr

Robert Prosinečki/Foto REUTERS

Robert Prosinečki/Foto REUTERS



SARAJEVO Robert Prosinečki, izbornik BiH, realno je oslikao poraz od Grčke koji je njegovu selekciju izbacio iz realnih kombinacija za izravni plasman na EURO.


– Moramo im čestitati. Nismo bili na nivou na kojem smo bili kao protiv Finske. Ne znam razloge za ovako lošu igru. Ostaje nam da radimo i dalje, ali mi je čudno da ne možemo da ponovimo dvije uzastopne utakmice na visokom nivou. Imat ćemo još utakmica do baraža, vidjeti ćemo ko nam je protivnik, ali sigurno je da nismo večeras bili na razini kao protiv Finske. Teško je reći koji je razlog. Bili smo loši u pasu, davali smo im lopte, nismo bili blizu njihovih igrača i nažalost izgubili. Kvalifikacije su za nas gotove – rekao je Prosinečki. 


Branič Rijeke Zoran Kvržić odigrao je svih 90 minuta u Ateni.




– Šteta, izgubili smo ovu utakmicu. Sigurno da je ova utakmica ostavila dosta posljedica. Nismo bili na razini večeras. Napravili smo dosta tehničkih grešaka. Nismo odigrali dobro ovu utakmicu i podbacili smo. Fizički smo dosta pali u drugom poluvremenu. Nije bilo ni svježine ni agresivnosti, ni bilo čega. Idemo probati kroz Ligu naciju se plasirati na Evropsko prvenstvo. Dat ćemo sve od sebe da to i napravimo – rekao je Kvržić.