Čudna situacija

Predsjednik Osijeka potvrdio Kuleševića na mjestu šefa struke, ali i dalje traži trenera – stranca

Portal Novilist.hr

Ivan Meštrović/Foto PIXSELL

Ivan Meštrović/Foto PIXSELL



OSIJEK Ivan Meštrović, predsjednik i suvlasnik Osijeka potvrdio je da Ivica Kulešević ostaje trener prve momčadi, ali to ne znači da je odustao od potrage za novim trenerom. Sve zajedno zvuči pomalo čuldno. Čelni čovjek kluba s jedne strane tvrdi da je Kulešević opravdao njegova očekivanja, a s druge javno poručuje da i dalje traži trenera na stranom tržištu.


I dalje držim da bismo trebali imati prijelazno rješenje i možda bi bilo najbolje da to bude stranac. Pritom nam je važno da je to poznato ime jer time ne samo da NK Osijek ponovno stavljamo na europsku kartu s efektom kojega smo imali eliminacijom velikog PSV-a. Apsolutno sam komforan na mjestu na kojem je Ivica trenutno, no pitanje trenera je i dalje otvoreno. S druge strane nepravedno je prema Kuleševiću izbaciti ga iz sedla i pozicije kojoj je bio potpuno predan, a to je voditelj Škole na kojoj je počeo ubirati plodove. Do kada će biti trener vidjet ćemo i kroz razgovore s njim. Zahvalan sam mu što rješavanju ovoga pitanja ne moramo pristupiti stihijski nego zrelo, odgovorno i možda ne u takvoj žurbi u kojoj bi to inače bilo nametnuto. Imamo tu sreću i privilegiju da u vlastitom trenerskom kadru pronalazimo takvo rješenje i snagu s privremenim trenerom koji postiže nadprosječne rezultate – rekao je za klupske stranice Meštrović i potvrdio kontakte s brojnih poznatim imenima (Seedorf, Panucci…), koja su se pojavila u javnosti posljednjih tjedana._


– Veći broj njih smo i kontaktirali i većina ih je pristala biti trenerom NK Osijek. Kada dovodite veliko ime, stranca, relativnog početnika u trenerskoj karijeri, ali nekoga tko je, recimo, u igračkoj karijeri osvojio tri Lige prvaka, neko znanje o nogometu mora imati, pa da ih je osvojio i kao ekonom. No, pritom ulazite u određenu domenu kockanja, prvo s ugledom tog čovjeka, drugo i s rezultatima svoje momčadi jer ne znate kako će se reflektirati taj nagli prijelaz u nekom instant razdoblju. Uslijed toga jako pozorno „važemo“ i među tim velikim imenima koja je dobitna formula da u našem slučaju napravi dodanu vrijednost koju targetiramo. A to je da izvuče rezerve iz igrača koje mi definitivno imamo autoritetom svoga imena, same pojave na terenu ili znanja i iskustva na najsvjetliljim pozornicima nogometa u Europi i svijetu. Pritom ne želim biti brzoplet, odluka će biti moja, a imam komfor, zahvaljujući Kuleševiću, da ne moram brzati s tom odlukom – rekao je Meštrović.