Uskoro počinje

Pred veliki derbi Dinamovci bi pobjedu i da je ‘negledljiva’, Hajdukovcima je ‘vau’ i remi

Ivana Vaupotić

Dinamovci žele mirnije proljeće/Foto PIXSELL

Dinamovci žele mirnije proljeće/Foto PIXSELL

Modri nemaju velikih problema s ozljedama, a to, pak, znači da će Nenad Bjelica Splićanima suprotstaviti svoje elitne trupe, na tragu udarne jedanaestorke koja je u prošlom kolu trijumfalno promarširala kroz Rujevicu

ZAGREB  Završetak prvenstvene stanke zbog nastupa reprezentacija Dinamu donosi dvije velike utakmice koje bi mogle dodatno začiniti sjajnu modru jesen. Već danas se igra veliki derbi s Hajdukom, a u utorak je na rasporedu gostovanje kod Atalanta, sklopu petog kola Skupine C Lige prvaka.Suvišno je objašnjavati što bi dvije pobjede značile za Dinamo, koji je za nedavnu utakmicu sa Slovačkom na Rujevici dao čak tri igrača za udarnu jedanaestorku hrvatske. Pored Dominika Livakovića, Dine Perića i Brune Petkovića, tom prilikom je zaigrao i Mislav Oršić, koji je u 81. minuti ušao umjesto Ivana Perišića.– Raspored je težak, ali nitko se ne može vaditi na umor jer sada se igra najveći derbi u Hrvatskoj, a nekoliko dana kasnije stiže nam utakmica koja može donijeti nastavak natjecanja u Europi. Sezona je duga i naporna, ali svi mi možemo izvući dodatnu snagu za tako važne utakmice – objašnjava Oršić.

Bjelica bez problema


Modri nemaju velikih problema s ozljedama, a to, pak, znači da će Nenad Bjelica Splićanima suprotstaviti svoje elitne trupe, na tragu udarne jedanaestorke koja je u prošlom kolu trijumfalno promarširala kroz Rujevicu.– Najbitnija je pobjeda. Kamo sreće da to postignemo uz dobru igru i mnoštvo prilika. No, bit će dobro čak i da derbi završi našom minimalnom pobjedom u negledljivoj utakmici. Pamte se jedino bodovi. Opet, u slučaju naše pobjede ništa neće biti gotovo. Tada bismo mogli imati mirnije proljeće, ali sedam bodova prednosti ne bi bilo presudno – dodaje modri napadač koji je ove sezone upisao tri hat-tricka.S druge strane, Splićani imaju puno izostanaka. Ozljede su iz stroja izbacile Filipa Bradarića te dva Josipa, Juranovića i Posavca, a Jairo ima crveni karton iz derbija s Osijekom. Povrh toga, upitan je i nastup Darka Nejašmića, dok čak osam igrača ima dva žuta kartona, što znači da bi ih javna opomena u Maksimiru eliminirala za derbi s Rijekom na Poljudu, u idućem kolu.– Imamo svoja razmišljanja i opcije. Suprotstavit ćemo se Dinamu s dobrom momčadi i jedva čekamo početak utakmice – poručuje Damir Burić.

Burić neće posustati


Trener Hajduka svjestan je snage suparnika koji se bori za proljeće u Ligi prvaka, te stoga kaže bi bod bio odličan doseg u Zagrebu.– Pobjeda je uvijek pobjeda protiv velikog rivala. S druge strane, kada pogledamo s kojim momčadima Dinamo igra u Ligi prvaka, onda kažeš da bi neriješeno bilo »vau!« Dinamo je velik i dobar suparnik, ali mi nemamo straha. Dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo što će biti na kraju – dodaje 55-godišnji stručnjak.Prema njegovim riječima, Hajduk svim silamaželi zadržati drugo mjesto na tablici HT Prve lige.– Moramo kazati da niti jedan nogometni ekspert prije sezone nas nije vidio u vrhu, već su tu očekivali Osijek i Rijeku. Nećemo posustati u našim ciljevima i našim željama. Neke ciljeve ne izgovaramo naglas, već ih čuvamo interno. Najmlađa smo momčad u ligi, a s druge strane imamo veliku jurnjavu za rezultatom. Svaka utakmica se mora pobijediti a uz to moramo podići vrijednost mladih igrača, to nije lako – zaključuje Burić.