Liga prvaka

Povratak Josea Mourinha na veliku nogometnu scenu

Marko Cvijanović

Jose Mourinho/Foto REUTERS

Jose Mourinho/Foto REUTERS



RIJEKA Večerašnjim utakmicama petoga kola u skupina A, B, C i D nastavlja se natjecanje u nogometnoj Ligi prvaka, pritom se posebnom pažnjom očekuje povratak na veliku scenu novog trenera Tottenhama Josea Mourinha, odnosno veliki obračun na Santiago Bernabeuu Real Madrida i PSG-a.


Kad je o Mourinhu riječ, nejbolji strijelac i igrač Spursa, Harry Kane, u startu ga je neizravno opteretio bremenom osvajanja trofeja. Slavni portugalski stručnjak


– Mourinho je osvajao trofeje u svakom klubu u kojem je radio – kaže Kane ukazujući na činjenicu da je slavni portugalac osvojio dvadeset trofeja trenirajući Porto (5), Chelsea (7), Inter (4), Real Madrid (2) i Manchester United (2). Istodobno, Tottenham je bez trofeja već jedanaest godina, posljednji (Liga kup) je stigao 2008.




– Moja je karijera u fazi kada želim osvajati trofeje, to je sasvim jasno, a ovo je sezona u kojoj bi se to moglo dogoditi. Računamo na Ligu prvaka i FA kup, vidjet ćemo kako će se odvijatis tvari. Svi želimo pobjeđivati, željeli smo to i kad je trener bio Mauricio Pochettino, želimo i sada kad je došao Jose Mourinho, koji ima reputaciju trenera koji osvaja trofeje – jasan je Kane.


Madrižani na Bernabeuu dočekuju Parižane s Lukom Modrićem u briljantnoj formi. Kapetan »kockastih« je s pogotkom i dvjema asistencijama bio najbolji igrač »kraljevske momčadi« u posljednjoj prvenstvenoj pobjedi nad Real Sociedadom, ali Zinedine Zidane se u najvećoj mjeri Garethom Baleom kojega su navijači Reala uzeli na zub i ne vide trenutak kada će ga se klub riješiti. Sve zbog zastave kojom je mahao igrajući za Wales, a na kojoj je pisalo »Wales. Golf. Madrid. In that order« ili na hrvatskom: »Wales. Golf. Madrid. Tim redoslijedom«, čime je nagovijestio koji su mu prioriteti. Naravno da navijačima to nije baš najbolje »sjelo«.


Danas (21)


Skupina A: 


Galatasaray – Club Brugge (18.55)


Real Madrid – PSG. 


Skupina B


C. zvezda – Bayern


Tottenham – Olympiacos


Skupina D


Lokomotiv – Bayer (L) (18.55)


Juventus – Atletico Madrid