Copa Libertadores

Ponovo odgođena utakmica River Plate i Boce Juniors

Hina

Navijači su uzalud dolazili na Monumental/Foto REUTERS

Navijači su uzalud dolazili na Monumental/Foto REUTERS



BUENOS AIRES Uzvratna utakmica finala Copa Libertadores između River Plate i Boca Juniorsa neće se igrati niti u nedjelju, a novi termin će biti objavljen naknadno, potvrdili su čelnici Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL). 


Predsjednik CONMEBOL-a Alejandro Dominguez je poručio kako ne postoje jednaki uvjeti za obje momčadi i kako će vodstvo saveza uskoro odrediti novi termin odigravanja susreta.


– Ne želimo da postoji bilo kakav izgovor da uvjeti nisu bili jednaki za obje momčadi. Želimo da obje ekipe imaju vremena za oporavak – poručio je Dominguez.


Podsjetimo, River i Boca su uzvratni susret finala južnoameričke ‘Lige prvaka’ trebali igrati još jučer, ali je utakmica pomaknuta na nedjelju zbog napada na autobus s igračima Boce.Izgred se dogodio na prilazu Riverova stadiona Monumental, a policija je suzavcem rastjerala huligane. Nakon napada na autobus navijači Rivera su blokirali i prilaze stadionu kako ne bi kola hitne pomoći mogla pružiti pomoć igračima Boce. Najteže je prošao Pablo Perez kojem se dio stakla zabio u oko, te je poslan na preglede. Srećom, ne radi se o težoj ozljedi. Prema izviješćima još nekoliko igrača Boce zadobilo porezotine od stakla, a nekolicina je doživjela i trovanje suzavcem.

Nakon napada stigla je vijest kako je početak susreta pomaknut za sat vremena, a potom za još 60 minuta. Vodstvo CONMEBOL-a i FIFA-e je tražilo da se utakmica igra, ali igrači Boca Juniorsa nisu željeli popustiti. Na koncu je utakmica pomaknuta na nedjelju, a danas je odgođena do daljnjeg.


Prvi obračun na Bomboneri prije dva tjedna završio je 2:2, a i taj dvoboj se igrao dan kasnije od predviđenoga zbog oluje nad Buenos Airesom.