Jasmin Huljaj

Pod Vulićem se promjena nije dogodila, a nije bilo vremena za čekanje

P. N.

Siniša Oreščanin/I. ČAGALJ/PIXSELL

Siniša Oreščanin/I. ČAGALJ/PIXSELL

Oreščanin je dugotrajno rješenje, njegovo iskustvo, znanje, rad i rezultat daju za pravo da dobije mandat na dvije godine - rekao je predsjednik Hajduka



SPLIT Hajdukov predsjednik Jasmin Huljaju objavio je na presici kako je Siniša Oreščanin novi trener, te se zahvalio Zoranu Vuliću na doprinosu. Huljaja je stiglo pitanje da je kod Vulićeva imenovanja rečeno Oreščaninu “da sačeka jer će doći i njegov red…”.


– Nije istina da mu je rečeno “sačekaj pa ćeš doć na red”, ali da smo ga razmatrali – jesmo. Nadam se da ćemo proizvesti još mnogo trenera. Tada je moj osjećaj bio da nije još sazrijelo vrijeme za njega….


Huljaj konstatirao da je Oreščanin potpisao ugovor na dvije godine.




– Oreščanin je dugotrajno rješenje, njegovo iskustvo, znanje, rad i rezultat daju za pravo da dobije mandat na dvije godine.


O vlastitoj odgovornosti je kazao:


– Odgovornost nosimo Saša (sportski direktor Bjelanović op.a) i ja svaki dan i zbog nje smo se i odlučili na ovakav potez jer svima nam je bilo jasno da se promjena nije dogodila. Odluka je bila da nemamo vremena za čekanje. Odgovorno radim svoj posao svaki dan. pripremamo se za novi Nadzorni odbor i prezentirat ćemo kako napraviti rezultat na financijskom i natjecateljskom planu.


Upitan je i potom predsjednik i za komentar Vulićeve izjave da se Hajduk pretvorio u Dinamo III.


– Žao nam je kad takve stvari izlaze. Nećemo mu zamjeriti, on je ipak legenda Hajduka. Mi kao klub ne možemo dirigirati što će tko pisati, moja je deviza da ako smo iznutra jači i bolji, onda će se i percepcija oko nas promijeniti.



 – Zahvalio bih predsjedniku i sportskom direktoru. Ovdje sam dvije godine i mjesec, uvjerio sam se što Hajduk znači vama i ovom podneblju, tako da mi je velika čast.


Upitan je koliko će mu biti teško kao “dinamovcu” na klupi bijelih…


– Ne bih to posebno komentirao. Mislim da sam se u ove dvije godine saživio s klubom i ljudima u unutar kluba. Profesionalac sam koji radi svoj posao, zahvaljujem na prilici i nadam se da će sve ispasti kako je i zamišljeno.  Prva zadaća je podići samopouzdanje momčadi. Ljudi nisu stijene. Svaka utakmica nam je najbitnija, ne bih rezultatski gledao kroz ovaj dio. Ovo je tranzicijsko razdoblje da se počnu događati neke stvari, da bude baza domaćih igrača, ali to je složen proces. Od igrača koji čine prvu ekipu treba izvući najbolje do kraja polusezone. Čovjek sam koji prvenstveno vjeruje u trening i proces. Moram reći da se dosta brzo sve to dogodilo, nisam imao vremena osjećati pritisak. Dosta godina radim ovaj posao, zahvaljujem klubu na prilici, puno mi je značilo i ovih godinu i pol u Hajduku II, gdje sam spoznao što je Hajduk.