Antonio Mirko Čolak

PREDSJEDNIČKA PODRŠKA Mišković je uvijek bio uz nas, davao nam vjeru i samopouzdanje te podršku

Denis Frančišković

Antonio Mirko Čolak u slavljeničkom zagrljaju Momčila Raspopovića/Foto Arhiva NL

Antonio Mirko Čolak u slavljeničkom zagrljaju Momčila Raspopovića/Foto Arhiva NL

Predsjednik je bio ponosan na nas, čestitao nam. Rekao nam je da smo zaslužili ovu pobjedu i da samo moramo tako nastaviti - rekao je strijelac pobjedničkog pogotka protiv Dinama



RIJEKA U velikoj suboti riječkog nogometa i velikoj pobjedi nad isto takvim suparnikom na Rujevici su se slavile dvije – sedamnaestice. Prvo je uoči sudara s »Dinamom« ovacije s tribina dobio Damir Kreilach kojeg riječki navijači nisu zaboravili. Zapljeskali su mu sa svih tribina, a sjever je sve to garnirao i lijepim transparentom. Nakon toga na travnjaku je rudarski posao odrađivala aktualna riječka sedmnaestica, Antonio Mirko Čolak. »Rovario« je travnjakom, lavovski se borio s »modrim« stoperima, puno pretrčao i na kraju zabio. Pokazalo se pobjednosni pogodak za »bijele«, vrijedan tri boda i proboja na četvrto mjesto, samo dva boda od druge pozicije.


Čolak je jednim potezom »minirao modru kompoziciju« koja suvereno juri europskim kolosijekom i navukao široke osmijehe na lica navijača i vodstva kluba. Prvi »Rijekin« napadač kojeg u posljednje vrijeme Kekovog mandata nikako nije išlo, a znao je promašiti mrežu i s metra, pod palicom Igora Bišćana potpuno se oslobodio grča. Izašao je iz krize, puca od samopouzdanja i uvijek stavlja germanski naglasak na samo dvije riječi – rad i rad.


Sve bliže Heberu


To se Čolaku zasad višestruko vraća, u posljednjih šest utakmica pod Bišćanovim vodstvom zabio je isto toliko golova. Redom dva gola u Zaprešiću (2:1), onaj za prolaz u četvrtfinale Kupa u Varaždinu (2:1) u nadoknadi, Rudešu u visokoj domaćoj pobjedi (5:1), Istri u Puli (2:1) te odlučujući pogodak dosad neprikosnovenom lideru.




Tim golom »Rijeka« je puno profitirala u 15. kolu, pobjedom i simbolično su otjerani oblaci neizvjesnosti nad Rujevicom. Kad se malo »stišao« Heber, »bijeli« u posljednje vrijeme idu na Čolakov pogon. A njih dvojica zabila su točno polovicu od 26 »Rijekinih« dosadašnjih golova. Heber ima gol više zajedno s Mierezom i Kastratijem, Čolak je treći strijelac lige u društvu s Atimwenom, Hajrovićem i Krstanovićem.


– Znao sam da neću imati puno prilika, ali pripremao sam se mentalno za ovu utakmicu. Istina, morao sam dosta raditi za ekipu, a onda sam iskoristio ukazanu šansu. No i drugi su radili za mene, bili smo pravi kolektiv i na kraju zaslužili ovu pobjedu – kaže Čolak.


I potvrđuje kako ovu momčad u posljednje vrijeme nosi nosi velika unutrašnja energija.


Povjerenje trenera


– Znamo koju kvalitetu »Dinamo« ima, ovo je jedna od najboljih njihovih momčadi u posljednje vrijeme. Nosi nas naša vjera, samopouzdanje i rad. Tako smo i dobili ovu utakmicu. Pobjeda dobiva na težini kada se zna da je »Dinamo« prvi i još nije izgubio.


Čolaka je protiv »Dinama« uistinu bilo svuda. Dao je cijelog sebe kao što je i obećao u najavi utakmice.


– Moj je zadatak da jako puno trčim, vraćam se, dobivam duele… No, tako je u današnjem nogometu. Ja sam uvijek za to spreman, uvijek za momčad. Igrač sam koji ne bježi od kontakta, a uvijek nastojim ostaviti srce na terenu, svih 90 minuta. Sad mi se to sve vratilo. Naš novi trener Bišćan ima dosta povjerenje u mene. Ali baš sam ponosan na cijelu našu ekipu. Ne odustajem. Nastavljam i dalje ovako raditi. Idemo dalje, ova momčad želi puno više. Žarko sam želio dobiti ovu utakmicu i nije moglo bolje ispasti – dodaje prvi napadač »bijelih«.


»Rijeku« čeka gostovanje u Osijeku potom dva brza sudara s »lokosima« te za kraj godine gostovanje u Koprivnici.


– Slijede nam čvrste utakmice, ali tu nema previše kalukacija. Treba samo ovako nastaviti, ostaviti srce na terenu. Samo tako ćemo doći do pobjeda – kaže Čolak koji je zadovoljan i činjenicom što se domah nakon velikog trijumfa u svlačionicu spustio i predsjednik Damir Mišković i čestitao igračima.


– Predsjednik je bio ponosan na nas, čestitao nam. Rekao nam je da smo zaslužili ovu pobjedu i da samo moramo tako nastaviti. Mišković je uvijek bio uz nas, davao nam vjeru i samopouzdanje te podršku. Baš smo osjetili da svi iz kluba stoje iza nas – zaključuje Čolak.