Reakcije iz Plzena

PAVEL VRBA: Dinamo je prepun kvalitetnih pojedinaca

Hina

Pavel Vrba/Foto REUTERS

Pavel Vrba/Foto REUTERS

Dinamo je prepun kvalitetnih pojedinaca, a velika im je kvaliteta što igraju kao momčad. Bit će vrlo izjednačeno, ali nismo bez šansi - kazao je Vrba, bivši češki izbornik.



PLZEN Dinamo je osvojio skupinu s 14 bodova i bez ijednog poraza pa je očito da se radi s o jednom od jačih protivnika koje smo mogli dobiti, kazao je nakon ždrijeba 16-finala Europske lige trener Viktorije Plzen Pavel Vrba.


Ždrijeb parova 16-ine finala Europske lige spojio hrvatskog prvaka Dinama i Viktoriju Plzen.Prva utakmica na rasporedu je 14. veljače u Plzenu, dok je uzvrat na rasporedu tjedan dana kasnije na stadionu Maksimir. Česi su u Europsku ligu stigli preko Lige prvaka gdje je u skupini G osvojili treće mjesto iza Real Madrida i Rome, a ispred moskovskog CSKA.


– Dinamo je prepun kvalitetnih pojedinaca, a velika im je kvaliteta što igraju kao momčad. Bit će vrlo izjednačeno, ali nismo bez šansi – kazao je Vrba, bivši češki izbornik.




Momčad iz Plzena je pet puta bila češki prvak, a jednom je osvojila i nacionalni Kup. Trenutačno je na drugom mjestu češkog prvenstva sa 45 bodova, jednim bodom manje od praške Slavije.


David Limbersky je jedan od najboljih igrača Viktorije.


– Dinamo je interesantan protivnik i vrlo jak. Znam i da ima odlične navijače. Meni je drago što ćemo igrati s nekim s kojim se nikad nismo sastajali – Ludek Pernica smatra da je Viktorija imala sreće pri ždrijebu.

– Možemo biti zadovoljni jer smo mogli dobiti puno težeg protivnika. Nije Dinamo loš nimalo, ali je prihvatljiv suparnik. Znamo da vodi u HNL-u, znamo da je osvojio skupinu bez poraza. Ima dobre navijače pa će biti dobra atmosfera.


Dinamo je zadnji puta protiv čeških klubova igrao 2008. godine, kada se u zadnjem pretkolu Kupa UEFA sastao s praškom Spartom i prošao (0-0, 3-3), uz velike izgrede navijača BBB-a u Pragu. Zagrepčani su u prošlosti još igrali s Zbrojovkom iz Brna, Zvezdom iz Brna i Pribramom, od kojeg su jedino ispali. Godine 1967. Dinamo je u 1. kolu Kupa velesajamskih gradova s Zbrojovkom igrao dvije utakmice (0-2, 2-0), a Zagrepčani su prošli bacanjem novčića. Dinamo je te godine osvojio Kup.