Treća HNL zapad

Opatijci traže iskupljenje protiv Ponikava pod stijenama Kantride

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/S. JEŽINA

Zoran Bogolin/S. JEŽINA

Valjda ćemo se malo zbrojiti i složiti, nadam se da će to biti kako treba. Moramo promijeniti sklop u glavama jer ništa u ovoj ligi nije neuhvatljivo. S nekoliko vezanih pobjeda već si gore - kaže trener Bogolin uoči današnjeg susreta koji počinje u 16.30 sati 



RIJEKA Na Krimeji se prošle subote nije samo pozorno pratio veliki preokret domaćih nogometaša protiv Jadrana već i osluškivalo kretanje rezultata Opatijaca koji su (pre)teško stradali u Dubravi. Opatijski crno-bijeli izgubili su u Zagrebu 6:3 što ni u tenisu nije baš rezultat s kojim se treba pohvaliti istekom seta. Treba pritom uzeti u obzir da su Opatijci početkom nastavka gubili čak 6:1, na kraju su ipak uspjeli barem malo popraviti rezultat i dojmove.


– Nismo se dobro snašli na umjetnoj travi. Osim toga, igrali smo bez ijednog stopera, morali smo na tu poziciju staviti Lazića i to je bila moja pogreška. Dok smo to promjenili već je bilo 5:1. U nastavku smo se malo sredili, e sad je li to zbog toga što su oni pali ili smo se mi sredili ne znam, ali činjenica je da smo zabili dva gola i imali još šest, sedam šansi. Da smo ih iskoristili, mogli smo i pobijediti. Svejedno na kraju ostaje ružan okus. Utakmica je bila lijepa za sve osim za mene – govori Zoran Bogolin, trener Opatijaca čiji ovosezonski rezultati su daleko od očekivanja.


Zapravo, treba otvoreno reći: Opatijci su potpuno podbacili. Kako drugačije objasniti da je lanjski doprvak osvojio tek pet bodova u pet kola.


Brojne ozljede




– Imamo dosta problema. Ozljede i loša forma su nam pokosili zadnju liniju. Sada su igrali Furijan, koji nije igrao šest mjeseci, Cvetković, koji nije prošao pripreme, Lazić koji definitivno nije stoper, i mali Jukičić koji je dobar, ali je još junior. Imamo problem u duel igri, dosta smo nonšalantni. Igrači su ušli u neozbiljno u ligu i onda te ne treba čuditi da je Luciću iskočilo rame, da Vlatković ima natučeno rebro, da Kurilić i Magaš imaju gips na ruci, Ugrina je već dugo ozlijeđen… Posljedica pristupa? Upravo tako! Sve ovo je posljedica pristupa i što su glave takve kakve jesu. Kako drugačije objasniti činjenicu da u jednom poluvremenu primiš pet golova, a u drugom zabiješ dva i stvoriš još šest, sedam šansi. Ne da im se igrati ovu ligu! – naglasio je Bogolin i vratio priču na početak ljeta kada je postalo jasno da Opatijci neće iskoristiti pravo na promociju u viši rang zbog nekoliko razloga, od činjenice da nemaju adekvatni stadion pa do one kako lokalna zajednica i samouprava nije pokazivala previše sluha da poprati drugoligaške ambicije svojeg nogometnog trećeligaša.


– U životu, pa i u nogometu moraš imati cilj i moraš imati pravi pristup. Što sada ovo znači? Dakle, taman i da istekom ove sezone budemo opet prvi ili drugi, mi opet nećemo u viši rang.


Investitor za stadion


Posebna priča je domaći teren. Opatija mora svoje domaće utakmice igrati na Kantridi.


– S jedne strane to ne bi trebalo utjecati negativno na nas jer bi na Kantridi trebao biti gušt igrati. Međutim, gušt je i protivniku! S druge strane, mi smo se naviknuli trenirati i igrati na našem travnjaku, na Kantridi samo igramo, a ne treniramo. Znači, treba se priviknuti na nove dimenzije, na novi teren i mi smo praktički gosti cijelu sezonu. Osim toga, drugačije je kada zagalami desetak navijača u Opatiji, na Kantridi se to toliko ne osjeti.


Opatijska vlast u nekoliko je navrata već javno govorila o problemu opatijskog stadiona, no malo toga konkretnoga se na tom polju učinilo u posljednje vrijeme.


– Nedavno sam razgovarao s gradonačelnikom i ljudima iz HNS-a na tu temu. Kaže gradonačelnik da ima spremne tri verzije, ali da mora s Vijećem donijeti konačno riješenje. Pojavio se čak i investitor koji bi sve to mogao riješiti…


Opatijci će ovoga utorka od 16.30 sati na Kantridi ugostiti Ponikve.


– Valjda ćemo se malo zbrojiti i složiti, nadam se da će to biti kako treba. Moramo promijeniti sklop u glavama jer ništa u ovoj ligi nije neuhvatljivo. S nekoliko vezanih pobjeda već si gore – rekao je Bogolin.