Izbor je pao

Odabran hotel u kojem će se vatreni pripremati za Čehe i Engleze na Euru. Prava je oaza luksuza

Ivana Vaupotić

Hotel Fairmont iz ptičije perspektive

Hotel Fairmont iz ptičije perspektive

U Rusiji smo imali sjajne uvjete. Uvjeren sam da će tako biti i sada u Škotskoj. Kamp je vrlo važan ne samo zbog treninga već i zbog stvaranja pozitivnog ozračja i zajedništva – rekao je izbornik Zlatko Dalić



ZAGREB – Božićni blagdani hrvatskoj su reprezentaciji donijeli bazu za prvi dio EURO-a, odnosno za vrijeme odigravanja skupine D, u kojoj se još nalaze Engleska i Češka. Zadnji suparnik bit će poznat krajem ožujka, kada je na redu završni dio kvalifikacija, na osnovu plasmana u Ligi nacija.


Izbor je pao na luksuzni hotel Fairmont, smješten u mjestu zvanom St. Andrews, na istočnoj obali Škotske. Budući da Hrvatsku u skupini D očekuje jedna utakmica u Londonu te dvije u Glasgowu, zaključeno je da se radi o idealnoj lokaciji.


– Željeli smo reprezentaciji omogućiti apsolutno najbolje uvjete za boravak tijekom EURO-a i zato smo se odlučili za St. Andrews. Iz iskustva sa Svjetskog prvenstva u Rusiji koliko je važno imati mir, prirodu i kvalitetnu sportsku infrastrukturu. Zbog toga smo odabrali hotel i terene koji su na najvišoj razini. Uvjeren sam da je ovo najbolje rješenje za reprezentaciju – tvrdi Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.


Detaljna analiza




Početkom prosinca, nakon ždrijeba skupina za EURO, na rasporedu je bilo pregledavanje nekoliko odgovarajućih lokacija u Engleskoj i Škotskoj. Delegacija HNS-a sve je obišla, a na kraju je zaključeno da Fairmont nudi sve ono što je u ljeto 2018. imao Forest Rhapsody Resort, smješten u mjestu zvanom Iličevo, na šezdeset kilometra od St. Petersburga.


Suvišno je isticati da je napravljena detaljna analiza svega viđenog na Otoku. Na koncu su čelnici HNS-a, u dogovoru sa Zlatkom Dalićem, izabrali hotel Fairmont, koji se nalazi na desetak minuta vožnje od nogometnih terena Sveučilišta St. Andrews, gdje su se, svojedobno, pripremali Barcelona i Manchester United.


– Zahvaljujem HNS-u na vrlo detaljnoj analizi. Sve opcije su temeljito obrađene i predstavljene, a posebno mi je drago što smo bili apsolutno složni u odluci da je ovo najbolje rješenje za boravak reprezentacije tijekom EURO-a – kaže Dalić.


Pet zvjezdica


Fairmont je luksuzni resort s pet zvjezdica, koji se nalazi u idiličnom okruženju zelenila i škotske obale. Pored 212 soba, tamo je na raspolaganju i sedamnaest apartmana te dvije dodatne vile. Put od St. Andrewsa do Glasgova dug je oko 120 kilometara, a zračna luka u Dundeeju nalazi se na tridesetak minuta vožnje. Let do Londona, gdje Hrvatska 14. lipnja počinje svoj nastup na EURO-u, utakmicom s Engleskom, traje nešto više od sat vremena.


Svi dostupni sadržaji vrlo su slični onome što je reprezentacija imala na raspolaganju u hotelu Forest Rhapsody Resort. Tereni za trening su iznimno kvalitetni, a postojeći uvjeti su idealni i za sve što je reprezentaciji potrebno za vrijeme boravka na tako velikom natjecanju.


– U Rusiji smo imali sjajne uvjete. Uvjeren sam da će tako biti i sada u Škotskoj. Kamp je vrlo važan ne samo zbog treninga već i zbog stvaranja pozitivnog ozračja i zajedništva, a ova lokacija nudi nam odlične uvjete za sve to – zaključio je Dalić.