Danijel Subašić

OVO NAM JE ŠKOLA: Vratar i kapetan Vatrenih komentirali dva peruanska komada u svojoj mreži

Hina

snimio Sandro Donda

snimio Sandro Donda

Hrvatski vratar Danijel Subašić dva je puta morao po loptu u mrežu u prvom ogledu američke turneje. Pogotke za Peru postigli su Carrillo i Flores, a Vatreni su priznali da to nije bilo njihovo pravo izdanje.



MIAMI – Vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić smatra da je sinoćnji poraz u prijateljskoj utakmici od Perua 0-2 dobra škola za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji, dok reprezentativac Šime Vrsaljko misli da ne treba očajavati i da Vatreni moraju poraditi na nekim stvarima.


Hrvatski vratar Danijel Subašić dva je puta morao po loptu u mrežu u prvom ogledu američke turneje. Pogotke za Peru postigli su Carrillo i Flores, a Vatreni su priznali da to nije bilo njihovo pravo izdanje.


“Igrali smo uspavano, loše smo ušli u susret i događale su nam se pogreške. No, i to je dobra škola, i moramo se okrenuti idućim utakmicama, počevši s Meksikom. Moramo se pripremiti za ono što je najvažnije, a to je Svjetsko prvenstvo. Kada bude najvažnije, bit ćemo na najvišoj razini. Peruanci su igrali oštro, bili su agresivni, ali to je njihov stil. Mi smo bili možda i malo premekani, gubili lopte gdje nije trebalo, a postigli su i sretan pogodak iz odbijanca. Očekujem da Hrvatska u budućnosti pruži više”, izjavio je reprezentativni čuvar mreže.





Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić kazao je kako Vatreni nisu bili na svojoj razini u prijateljskoj utakmici protiv Perua u kojoj je sinoć sa 2-0 slavila južnoamerička reprezentacija.


“Dobro je da imamo jake provjere i da vidimo gdje smo, ali nismo zadovoljni kako smo odigrali. Nismo dobro ušli u utakmicu, a Peru nije bio toliko bolji od nas – premda je postigao dva pogotka i zaslužio pobjedu. Peru je iskoristio našu nesmotrenost u prvih 15 minuta. Poslije smo nešto pokušavali, imali inicijativu, ali sve je to izgledalo prilično jalovo. Nismo bili na svojoj razini i nismo odigrali dobro, zato smo i izgubili”, izjavio je kapetan Vatrenih Luka Modrić.


“Ovo nam je upozorenje da je bez trke i borbenosti teško pobijediti bilo koju momčad na svijetu. To je preduvjet za bilo kakav pozitivan ishod i nadam se da će nam ovakav susret poslužiti da u idućim utakmicama budemo bolji, da ostavimo srce na terenu i nemamo si što zamjeriti”, dodao je Modrić.



Šime Vrsaljko, desni branič Vatrenih, uvjeren je kako na turniru u Rusiji neće biti propusta:


“Ne treba očajavati, bolje da se ovo dogodilo sada nego kasnije, pa da vidimo u kakvom smo stanju. Moramo poraditi na nekim stvarima i gledati pozitivno, vjerujem da ćemo biti pravi na Svjetskom prvenstvu. Praktično smo sami sebi postigli pogotke, a Peruanci su dobro izlazili u protunapade nakon naših grešaka. No, uvijek je bolje igrati ovako jake utakmice nego pobjeđivati slabije suparnike s pet ili šest pogodaka razlike”.