Bobić ljutit, Kovač sretan

Niko Kovač o detaljima transfera na klupu Bayerna: Jučer sam dobio poziv. Rekao sam svojoj ekipi da ja nisam bitan

Hina

snimio Niko Kovač

snimio Niko Kovač

Eintracht se pet kola prije kraja sezone nalazi na petom mjestu s dva boda manje od pozicije koja osigurava kvalifikacije Lige prvaka. Momčad iz Frankfurta 18. travnja očekuje i ogled protiv Schalkea u polufinalu njemačkog Kupa.



FRANKFURT – Hrvatski nogometni stručnjak Niko Kovač (46), koji će od iduće sezone voditi njemačkog velikana Bayern, otkrio je kako je poziv iz Munchena dobio u četvrtak.


“Prije tjedan dana sam rekao da nije bilo nikakvog kontakta s Bayernom. To se promijenilo jučer kada sam dobio poziv iz Münchena. U isto vrijeme sam dobio i ponudu ugovora i ponudu sam prihvatio,” kazao je bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i aktualni trener Eintrachta iz Frankfurta.


Kovač je otkrio kako je odmah o svemu obavijestio sportskog direktora Fredia Bobića, a u petak je svoju odluku priopćio i igračima.




“Objasnio sam ekipi i kazao im da ja nisam bitan. Važno je ostvariti ciljeve ove sezone. To što se dogodilo ne smije utjecati na iduće utakmice,” dodao je Kovač.


Eintracht se pet kola prije kraja sezone nalazi na petom mjestu s dva boda manje od pozicije koja osigurava kvalifikacije Lige prvaka. Momčad iz Frankfurta 18. travnja očekuje i ogled protiv Schalkea u polufinalu njemačkog Kupa.


“Naš cilj je izboriti Europu i plasirati se u finale Kupa. Neću dopustiti isprike i alibije,” poručio je Kovač.


Prema pisanju njemačkog dnevnika Bilda, Bayern će platiti 2,2 milijuna eura odštete Eintrachtu, kako bi svog sadašnjeg trenera oslobodio ugovorne obveze za sljedeću sezonu.


Niko Kovač je trenersku karijeru započeo u austrijskom Salzburgu, da bi potom bio prvo izbornik hrvatske mlade reprezentacije, a zatim i najbolje vrste koju je vodio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.


U Eintracht je stigao u ožujku 2016. godine te ga je spasio ispadanja. Prošle sezone je Eintracht s Kovačem završio na 11. poziciji Bundeslige, dok je ove sezone ostvario veliki iskorak i trenutačno je peti na ljestvici te se bori za plasman u Ligu prvaka.


Niko Kovač je kao igrač boravio u Bayernu od 2001. do 2003. godine te u 34 nastupa u Bundesligi postigao tri pogotka. U Bayernovu dresu su Niko i njegov brat Robert osvojili Interkontinentalni kup 2001. godine i naslov prvaka Njemačke 2002.


Eintrachtov sportski direktor Fredi Bobic je istaknuo kako će klub poštovati Kovačevu odluku, ali i kritizirao bavarskog velikana.


“Poštujemo Nikinu odluku, iako smo iznenađeni. Međutim, Bayern je pokazao nepoštovanje. Bilo je to vrlo neprofesionalno. Znali smo da postoji interes za našeg trenera na što smo ponosni, ali postupak Bayerna je iznimno upitan. Napravili su posao i mislili su samo na sebe,” poručio je Bobic.