Liga prvaka

Neymar i Eriksen riješili sudare velikana na Parku prinčeva i Wembleyju

P. N.

Neymar (PSG)/Foto REUTERS

Neymar (PSG)/Foto REUTERS

Tottenham svladao Inter, a PSG je bio bolji od Liverpoola. Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta u pobjedi Lokomotiv Moskve nad Galatasarayjem. Letica i Mitrović nisu sudjelovali u remiju Club Bruggea u Dortmundu. 



RIJEKA Završile su prve dvije utakmice večerašnjeg programa Lige prvaka. Atletico Madrid je na domaćem terenu svladao Monaco i ovjerio vizu za idući krug. Lokomotiv Moskva (Ćorluka je igrao svih 90 minuta) je ostvario prvu pobjedu u skupini nad Galatasarayjem i ostao u igri za Europsku ligu.


U dva najzanimljivija dvoboja nogometnih velikana na Parku prinčeva i Wembleyju pobjede su odnijeli domaćini. Tottenham je u samoj završnici svladao Inter i tom pobjedom odluku o drugom putniku u drugi krug prolongirao za zadnje kolo. Ivan Perišić i Marcelo Brozović odigrali su 90 minuta za talijanski sastav. Barca je predvođena Leo Mesiijem svlavila u Eindhovenu, te potvrdila poziciju broj jedan u skupini. Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za Katalonce.


Karlo Letica i Matej Mitrović nisu ulazili s klupe u gostujućem remiju Club Bruggea kod Borussije Dortmund nakon kojega su se Belgijanci osigurali plasman u Europsku ligu. Nijemcima je i bod bio dovoljan za najmanje drugo mjesto u skupini A. Napoli (Rog je ušao u finišu s klupe) je obavio očekivano protiv Crvene zvezde pred svojim navijačima. “Redsi” Dejana Lovrena su pak u još jednom ogledu velikana na Parku prinčeva doživjeli poraz. Prvo poluvrijeme je donijelo čak tri pogotka. U nastavku su mreže mirovale.  U skupini C sve je još otvoreno. Beograđani više ne mogu prezimiti u Ligi prvaka, ali se mogu domoći Europske lige. Liverpool u najgorem raspletu po njih može ostati i bez proljeća u Ligi prvaka i bez daljnjega natjecanja u Europskoj ligi.




Poraz Galatasarayja u Moskvi riješio je pitanje prva dva mjesta u skupini D. Porto je svladao Schalke i osigurao poziciju broj jedan.


SKUPINA A


Atletico (M) – Monaco 2:0 (Badiashile 2′-ag, Griezmann 24′).


Borussia (D) – Club Brugge 0:0


Poredak: Atletico (M) 12, Borussia (D) 10, Club Brugge 5, Monaco 1.


SKUPINA B


PSV – Barcelona 1:2 (Messi 61′, Pique 70’/De Jong 83′)


Tottenham – Inter 1:0 (Eriksen 80′)


Poredak: Barcelona 13, Inter 7, Tottenham 7, PSV 1.


SKUPINA C


Napoli – C. zvezda 3:1 (Hamšik 11′, Mertens 33′, 52’/Ben Nabuouhane 57′)


PSG – Liverpool 2:1 (Bernat 13′, Neymar 37’/Milner 45′-11m)


Poredak: Napoli 9, PSG 8, Liverpool 6, C. zvezda 4.


SKUPINA D


Lokomotiv – Galatasaray 2:0 (Krychowiak 43′, Ignatiev54′). 


Porta – Schalke 04 3:1 (Militao 52′, Corona 55′, Marega 90’/Benatelb 89′-11m)


Poredak: Porto 13, Schalke 8, Galatasaray 4, Lokomotiv (M) 3.