Dvostruki strijelac

Napadač Opatije Alen Matovina: ‘Titula nije nedostižna’

Ivan Volarić

TRINAEST POGODAKA – Alen Matovina  /  M. ANIČIĆ

TRINAEST POGODAKA – Alen Matovina / M. ANIČIĆ

Sigurno da mi igrači uvijek želimo najviše što je moguće. Uvijek je lijepo biti prvi i nešto osvojiti neovisno o rangu natjecanja – kaže brzonogi napadač



 Prva proljetna pobjeda Opatijaca dobila je na značaju nakon što je u nedjeljno poslijepodne stigla vijest iz Mladine. »Vinogradar«, lider Treće HNL – zapad, doživio je domaći poraz od HAŠK-a što znači da su »crno-bijeli« nakon domaćeg trijumfa nad »Jadranom« stigli na tri boda zaostatka od vodeće momčadi prvenstva.


– Prije svega zadovoljni smo s četiri boda na otvaranju proljeća iako smo u Pazinu imali neke kontre koje smo mogli iskoristiti. Bili smo bolji protivnik, no nisu nam išli u prilog teški uvjeti i vremenske prilike za igru. Protiv »Jadrana« nam se otvorilo, postigli smo tri pogotka iako nije bilo tako lako kao što sugerira konačan rezultat. Oni su se dobro branili i nije bilo lako probiti njihovu obranu. Na početku drugoga poluvremena smo okrunili našu bolju igru. Kažem, zadovoljni smo kako smo ušli u drugi dio sezone, posebno kada se uzme u obzir činjenica da je zimska stanka stvarno bila duga, a nama uvijek treba malo vremena da uđemo u formu – govori Alen Matovina, brzonogi napadač Opatijaca i dvostruki strijelac protiv Porečana.


– Sigurno da sam sretan zbog golova, ali to je plod dobre igre cijele ekipe. Nogomet je ipak timski sport, a ne pojedinačni i bitno je da su bodovi ostali na našem kontu.




Neki igrači i trener Zoran Bogolin odradili su suspenzije pa se polako kompletiraju opatijski redovi.


– Istina, ali imamo stvarno dosta široki izbor pojednako kvalitetnih igrača i tko god izostane imamo za njega adekvatnu zamjenu. Sada se polako kompletiramo i to je po meni samo plus kako za ekipu tako i za trenera koji će imati slatke brige.


Slatke misli simpatizera »Opatije« donosi pogled na prvenstvenu ljestvicu nakon kiksa »Vinogradara«.


– Tri boda nisu nedostižna prednost, ali trebamo ići iz utakmicu u utakmicu i ne opterećivati s drugima. Trebamo samo gledati na sebe. Sigurno da mi igrači uvijek želimo najviše što je moguće, sigurno je i to da nas motivira ambicija kluba da zaigramo u višem rangu. Mi ćemo pokušati to ostvariti s maksimalnim brojem osvojenih bodova i naravno titulom prvaka ako to bude moguće. Uvijek je lijepo biti prvi i nešto osvojiti neovisno o rangu natjecanja.


Opatijce u subotu očekuje gostovanje kod »Zagreba«, u prvoligaškom okruženju Krančevićeve ulice, ali na očajnom travnjaku.


– Vidjeli smo na TV da je dosta blata na njemu, ali i takav je bolji od našega!


Dakle, Matovina i suigrači neće imati problema s prilagodbom.


– Nećemo! Naravno da neovisno o svemu idemo gore nastaviti svoj pobjednički niz – poručio je bivši napadač riječkoga prvoligaša.