Odjeci iz Križevaca

Mišković i Kek puni hvale na gostoprimstvo Križevčana

Ivana Vaupotić

Damir Mišković na tribinama Gradskog stadiona/D. KOVAČEVIĆ

Damir Mišković na tribinama Gradskog stadiona/D. KOVAČEVIĆ

Svaka čast domaćim igračima, ali ipak smo prejaki za njih. S guštom sam gledao ovu utakmicu, kao i svaku drugu kada igra Rijeka - rekao je predsjednik Rijeke



KRIŽEVCI Kada čelnik nekog prvoligaša provede utakmicu na drvenim tribinama, stisnut poput sardine, negativni tonovi u pravilu su očekivani. No, ne i u slučaju Damira Miškovića, koji je bio pun pohvala za domaćine.


– Kao prvo, moram od srca čestitati Križevčanima na fantastičnom prijemu. Bila nam je čast doći ovdje i odigrati ovu utakmicu. Sve je bilo fantastično. Na terenu se vidjela razlika u kvaliteti, i to je presudilo. Svaka čast domaćim igračima, ali ipak smo prejaki za njih. S guštom sam gledao ovu utakmicu, kao i svaku drugu kada igra Rijeka. Ponekad stvari ne idu kako bismo svi mi htjeli, a na dečkima je da naporno rade i treniraju kako bismo se veselili pobjedama – istaknuo je prvi čovjek Rijeke.


Trijumfalni povratak u Križevce očekivano je oraspoložio Matjaža Keka, koji je daleke 1981. godine tamo služio vojni rok.




– Hvala Bogu, sada sam u ljepšoj uniformi, onoj nogometnoj od Rijeke. Opravdali smo ulogu favorita, a usput smo nekim igračima dali minutažu, kao što smo i planirali. Moram zahvaliti Križevčanima koji su nas dočekali vrlo srdačno i korektno, što se moglo vidjeti po pljesku koji su naši igrači dobili na kraju utakmice – istaknuo je trener Rijeke.


Uzme li se u obzir mučenje Dinama u Mravincima i Hajduka u Vrapču, ovih devet komada ima dodanu vrijednost.


– U ovakve utakmice mora se ulaziti kao da se igra najveći derbi jer u protivnom igrači stvaraju loše navike. Na kraju krajeva, morali smo imati maksimalno ozbiljan pristup zbog gledatelja koji su došli vidjeti Rijeku. Ovo je bila službena utakmica koju smo odradili na pravi način. Drago mi je zbog vrlo korektnih Križevčana da smo im pokazali pravu Rijeku – zaključio je Kek.