Krimejski derbi

Mikac sretan zbog ambijenta i bodova, Bogolin ljut na suce

Igor Duvnjak

Ivor Weitzer (Orijent 1919) i Luka Cvetković (Opatija)/V. KARUZA

Ivor Weitzer (Orijent 1919) i Luka Cvetković (Opatija)/V. KARUZA

Utakmica je bila rastrgana, ali što ću govori o utakmici kada ti ne sviraju tri penala i ponište ti pogodak – rekao je trener Opatijaca. 



RIJEKA U taboru »crvenih« na Krimeji bili su zadovoljni slaveći pobjedu u derbiju nad Opatijom, trener Marin Mikac je primao čestitke.


– Ovo je odličan dekor i odlična atmosfera na tribinama – rekao je Marin Mikac, kormilar Orijenta. – Moram reći da igra nije bila na razini kada je riječ o kvaliteti, ali je intenzitet bio na razini derbija. I ono što je meni najbitnije, ova mlada skupina igrača polako stasava, dobija ovako tvrde utakmice. To će nam biti jako bitno u drugom dijelu sezone. Sretan sam zbog igrača, zaslužuju biti na ovom mjestu na kojem jesu, svaka im čast.


Opatijci su ostali praznih ruku na travnjaku Krimeje u susjedskom derbiju u kojem su dugo bili itekako dostojan suparnik. Nakon utakmice nisu bili zadovoljni suđenjem, to je istaknuo i njihov trener Zoran Bogolin, koji je isključen kada je protestirao nakon što je Niki Vlatkoviću dosuđeno zaleđe i nije priznat pogodak.




– Utakmica je bila rastrgana, ali što ću govori o utakmici kada ti ne sviraju tri penala i ponište ti pogodak – rekao je trener Opatijaca. – Jedanaesterci su bili na Bogolinu, na Pejanoviću i na Kovačeviću. Jednostavno nemam komentara. U ovoj polusezoni su nas suci masakrirali, neka nastave i u drugom dijelu pa super. Uživat ćemo.