Želja je bila ogromna...

Messi i Ronaldo po svemu sudeći nikada neće osvojiti naslov svjetskog prvaka

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Sudbina je htjela da obojica ispadnu istog dana u razmaku od svega nekoliko sati. Messi u ludoj utakmici od Francuske, a Ronaldo nakon drame protiv Urugvaja



MOSKVA Premda ulaze u krug najboljih nogometaša u povijesti Argentinac Lionel Messi i Portugalac Cristiano Ronaldo po svemu sudeći nikada neće osvojiti naslov svjetskog prvaka.


Želja je bila ogromna, no sve je završilo frustracijama.


Nakon što su Argentina i Portugal zaključili svoju rusku priču porazima u osmini finala, čini se kako smo na svjetskim prvenstvima posljednji put vidjeli dvojicu najboljih nogometaša današnjice.




Sudbina je htjela da obojica ispadnu istog dana u razmaku od svega nekoliko sati. Messi u ludoj utakmici od Francuske, a Ronaldo nakon drame protiv Urugvaja.


Ronaldo je s Portugalom bio europski prvak (2016), a osvojio je i pet Liga prvaka u dresu Manchester Uniteda i Real Madrida, dok je na SP-u najdalje dogurao 2006. do četvrtog mjesta. 


Messi u dresu Barcelone igra sjajno osvojivši četiri Lige prvaka, no u dresu argentinske reprezentacije izgubio je četiri velika finala. Prije četiri godine finale svjetskog prvenstva u Brazilu, te tri finala Copa Americe (2007, 2015, 2016).


Ronaldo ima 33 godine i na idućem World Cupu u Kataru imat će 37, dok je Messi dvije godine mlađi i teško je vjerovati kako ćemo ih tamo ponovo gledati.


Portugalac je nastupio na četiri svjetska prvenstva upisavši 16 nastupa, sedam golova i dvije asistencije. Messi je također četiri puta bio na World Cupu. U 19 nastupa, zabio je šest golova uz pet asistencija. Zanimljivo, niti jedan niti drugi u svojoj karijeri nisu uspjeli zabiti gol u nokaut fazi SP-a.


Argentina je na sva četiri Messijeva turnira prošla dalje, a najdalje je dogurala u Brazilu 2014. gdje je osvojila drugo mjesto. Messi je u fazi na ispadanje odigrao devet utakmica i nije zabio niti jedan gol. Odigrao je 756 minuta i nijednom nije zatresao suparničku mrežu.


Ronaldo je također, četvrti put sudjelovao na World Cupu, a Portugal je tri puta prošao dalje. CR7 je s Portugalom odigrao šest utakmica u drugoj fazi natjecanja i u 514 minuta je ostao bez gola.