Dečko s Kantride

Marin Grujević: Kada zaigram protiv Rijeke prorade u meni emocije

Ivan Cerovac

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević



PULA »Prvi kapetan je Goran Roce, drugi Tomislav Čuljak, a treći Marin Grujević.« Tako je momčadsku hijerarhiju posložio trener Manolo Marquez u najavi sezone, no teorija je jedno, a praksa nešto sasvim drugo i Roce je traku oko ruke nosio samo 64 minute premijernog susreta protiv »Slaven Belupa«, nakon čega je svoje mjesto na terenu ustupio Luisu Vili, dok je kapetansku traku preuzeo Grujević i od nje se više nije razdvajao. On je i jedan od trojice igrača »Istre 1961« koji su odradili svih 360 dosadašnjih minuta.


– Iznimna mi je čast i ponos biti kapetan »Istre 1961«. Bio sam na jednoj utakmici kapetan »Novigrada«, ali ovo je ipak nešto sasvim drugo, puno veći klub, Prva liga? Traka koju nosim pričinjava mi zadovoljstvo, ali premda trenutačno ne igraju, moji kapetani su i dalje Roce i Čuljak, a tek onda dolazim na red ja kao najstariji na terenu kad njih dvojice nema – rekao je Marin Grujević.Jednom je Igor Pamić, najdugovječniji trener »zeleno-žutih«, za tadašnjeg kapetana Fausta Budicina konstatirao da je riječ o iznimno korektnom dečku i usto kvalitetnom igraču koji po svemu zaslužuje nositi traku i nosit će je, a jedini je problem što je predobar za kapetana. – I za mene bi se moglo reći nešto slično. Nisam ni ja neki galamdžija i to iskustvo koje sam stekao radije nastojim prenijeti na suigrače kroz dobru atmosferu u svlačionici. Jednostavno sam karakterno takav, prije sam pozitivac nego osoba koja će se izderati na mlađe dečke i postrojiti ih u svlačionici – svjestan je Grujević, koja zna kvalitete »Rijeke«.– Bit će to možda i najzahtjevnije gostovanje u prvenstvu, jer svi dobro znamo kako »Rijeka« igra na Rujevici, jednoj od najteže osvojivih tvrđava u Prvoj HNL. »Rijeka« je uz Dinamo najkvalitetnija hrvatska momčad protiv koje nemamo što izgubiti, a možemo puno toga dobiti. »Rijeka«? Došlo je dosta novih igrača, no isto su im tako otišli i neki prilično bitni pa mi u ovom trenutku nije poznata igračka moć »Rijeke«, jedino sam siguran da nas na Rujevici čeka težak zadatak. Najveća prijetnja? Čolak, Heber i Gorgon, to su po meni njihova tri najbolja igrača – izdvojio je Grujević, rođeni Riječanin kojem ova utakmica budi posebne osjećaje.

– Ja sam dečko s Kantride gdje sam i počeo s nogometom i premda nikad nisam igrao za Rijeku na Rujevici, kad zaigram na njoj pred punim tribinama i začujem sve te njihove pjesme, u meni prorade emocije. Usto, na utakmici će biti i moji prijatelji, rodbina te će sve to dati dodatnu draž.