Pripreme reprezentacije na Rujevici

Mandužukić trenirao punim intenzitetom: Malo upitnika uoči posljednje provjere

Marko Cvijanović

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

Ne može ništa proći pored vas, odmah mi sastavite momčad – dobacio je novinarima u prolazu dobro raspoloženi Dalić, koji je odahnuo onoga trenutka kada se ustanovilo da Mandžukićevi problemi s koljenom ipak nisu ozbiljnije prirode. 



RIJEKA – Mario Mandžukić ozbiljna se lica prošetao tunelom rujevičkoga stadiona, zastao na trenutak da bi pogladio po glavi dječarca koji je u društvu oca upijao svaki pokret slavnoga hrvatskoga reprezentativca pa odlučno zakoračio na travnjak. Nekoliko minuta kasnije Zlatko Dalić predao je Mandžukiću »markirnu« majicu koju po običaju odjenu oni igrači u najužim kombinacijama izbornika »kockastih«.


– Ne može ništa proći pored vas, odmah mi sastavite momčad – dobacio je novinarima u prolazu dobro raspoloženi Dalić, koji je odahnuo onoga trenutka kada se ustanovilo da Mandžukićevi problemi s koljenom ipak nisu ozbiljnije prirode. Mandžukić je, uostalom, jučer na Rujevici trenirao punim intenzitetom.


Za razliku od utorka kada je izbornik »kockastih« na travnjaku uigravao momčad s trojicom igrača u zadnjoj liniji i bez klasičnoga napadača, a na kušnji najvjerojatnije bio novi, »arhaični« sustav 3-5-2, u srijedu je kadar bio nešto drukčiji. Doduše, ne zna se u kojoj je mjeri na Dalićev odabir utjecala činjenica da je trening propustio Šime Vrsaljko, koji je otputovao u Zagreb da bi prisustvovao porodu djeteta, ali momčad u »markirnim« majicama koja je u uvodnom dijelu treninga igrala protiv »plavih« na četiri mala gola slovi kao ona koja bi se sutra u Osijeku mogla suprotstaviti Senegalu.




Po profilu igrača to bi značilo da bi u zadnjoj liniji sa četvoricom igrača na bekovima bili Vida (desno) i Strinić (Lijevo), Ćorluka i Lovren činili stoperski tandem, u veznoj liniji ostala ista trojka (Rakitić – Badelj – Modrić), u napadu Mandžukić preuzeo ulogu središnjega napadača, a na krilima ostali Rebić (desno) i Perišić (lijevo). Budući da će današnji otvoreni trening u Bogdanovcima biti revijalnoga karaktera, Dalićeve ideje do sutra će ostati tajna, ali uoči posljednje provjere pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ostalo je malo upitnika.


Više pročitajte sutra u tiskanom izdanju našeg lista, a na ovom mjestu pogledajte galeriju fotografija.


snimio Roni Brmalj


snimio Roni Brmalj