Odjeci remija

MATJAŽ KEK: Ne mogu ništa zamjeriti igračima, pružaju sve od sebe u okviru svojih mogućnosti

Portal Novilist.hr

Srećko Juričić i Matjaž Kek/R. BRMALJ

Srećko Juričić i Matjaž Kek/R. BRMALJ

 U situaciji smo gdje moramo vidjeti kako dalje i kako dati gol. Već drugu utakmicu zaredom nismo dali gol, možda smo se previše raspucali u kupu - rekao je trener Rijeke



RIJEKA Trener Rijeke Matjaž Kek primio je uoči utakmice dar za svoj 200. prvenstveni nastup na klupi bijelih. Kraj utakmice nije dočekao u tako svečarskom okruženju, njegova momčad ni u petoj prvenstvenoj utakmici zaredom nije uspjela ostvariti pobjedu.


– Apsolutno smo u prvom dijelu trebali utakmicu riješiti – govorio je Kek nakon utakmice. – Igrači su u okviru svojih mogućnosti pokazali želju i taj pritisak. Ali, kada si u ovakvoj situaciji u kakvoj smo mi u posljednje vrijeme s neriješenim rezultatima onda moraš dati gol. Imali smo dovoljno šansi. Istina je da smo pritom i dosta prostora otvarali. To je tako kada želiš napraviti toliko pritiska, a Slaven Belupo je ekipa koja zna izaći. Na kraju krajeva ne možemo biti zadovoljni s ovim rezultatom.


U nastavku Rijeka nije stvarala prilike takvom lakoćom kao do odmora. 




– Ekipa kao što je naša normalno je da trpi kada nema Hebera, kada je Acosty na pola, kada Gorgon ima problema s ozljedama. Nažalost, dovoljno šansi je bilo za pogodak, međutim kada s jednom špicu zatvori, to je u slučaju Čolaka, onda je to tako. U drugom poluvremenu smo imali problema s kreacijom na postavljenu obranu. U situaciji smo gdje moramo vidjeti kako dalje i kako dati gol. Već drugu utakmicu zaredom nismo dali gol, možda smo se previše raspucali u kupu. Nas čeka Gorica, moramo sve napraviti da tu utakmicu dobijemo. Moramo razmišljati od utakmice do utakmice i pronaći snagu da vratimo igrače koji su povrijeđeni. Vjerojatno će se priključiti i Heber. Vidi se da su neki igrači manje trenirali zbog ozljeda, ali u ovako tvrdoj utakmici moraš iskoristiti svoje šanse.


Ovo vam je bila 200. prvenstvena utakmica na klupi Rijeke?


– Dugo je to vrijeme, možda i predugo. Nismo pobijedili, ali ne mogu ništa zamjeriti igračima. Oni su u okvirima svojih mogućnosti pružili sve od sebe. Sigurno da bi mi bilo puno draže da mi je ovo deseta utakmica, a da smo pobijedili – rekao je trener Rijeke.


Tomislav Ivković, trener Slaven Belupa, djelovao je neusporedivo zadovoljnije od svojega kolega.


– Tvrda, kvalitetna, prava prvenstvena utakmica. Mogla je otići na jednu i na drugu stranu. Kada sve zbrojimo i oduzmemo neriješeno je OK za jednu i drugu ekipu. Nedostaje nam u posljednjim utakmicama da zabijemo gol iz prve prilike, međutim moramo biti zadovoljni kada dođeš na Rujevicu i odigraš ovako bezobrazno pozitivno utakmicu. Dogodio nam se i vratar Marković uz ekipu koja je dobro stajala. Popravili smo agresivnost. Kada tako stojimo onda možemo nešto napraviti na kontre i polukontre. U nastavku smo imali isti dogovor da probamo dobiti utakmicu. Mi smo u nastavku imali šansu ili dvije koje nismo iskoristili. U prvom poluvremenu Rijeka je bila bolja – rekao je trener gostiju iz Koprivnice.