Colemanov nasljednik

Legendarni Ryan Giggs novi izbornik Walesa

Hina

Giggs će tako na klupi Walesa naslijediti Chrisa Colemana koji je tu reprezentaciju odveo do polufinala na Euru 2016., ali je u studenom dao ostavku kako bi preuzeo engleskog drugoligaša Sunderland



Bivši nogometaš Manchester Uniteda Ryan Giggs u ponedjeljak je imenovan novim velškim izbornikom, objavio je Nogometni savez Walesa.


Giggs će tako na klupi Walesa naslijediti Chrisa Colemana koji je tu reprezentaciju odveo do polufinala na Euru 2016., ali je u studenom dao ostavku kako bi preuzeo engleskog drugoligaša Sunderland.


Giggs (44) je bio prvi favorit za mjesto izbornika nakon što je prošli mjesec izjavio da je zainteresiran za tu dužnost, a prošli tjedan obavio razgovor s nogometnim savezom.Giggs će ugovor, koji će mu vrijediti do svjetskog prvenstva 2022. godine, potpisati krajem tjedna.

Bivši nogometaš koji je za reprezentaciju Walesa odigrao 64 utakmice od 1991. do 2007., uzeo je 18-mjesečni odmor od trenerskog posla. Igračku karijeru je prekinuo 2014. i nakon toga je dvije godine bio pomoćni trener Louisu van Gaalu u Manchester Unitedu, a Old Trafford je napustio 2016. kada je dužnost trenera ‘crvenih vragova’ preuzeo Portugalac Jose Mourinho.