Kapetan kockastih

LUKINO UPOZORENJE: Ne smijemo se srozavati kao u Elcheu

Marko Cvijanović

Luka Modrić/Foto REUTERS

Luka Modrić/Foto REUTERS

Ako iz ovoga izvučemo pouku za ubuduće bit će dobro, a ja vjerujem da hoćemo - kaže Modrić



RIJEKA Lica igrača govorila su poslije utakmice više od riječi. Unezvjereni, praznih pogleda i pognutih glava. Sasvim razumljivo s obzirom na katastrofalan poraz od kojeg se teško oporaviti.


– Ovo je jako težak poraz. U utakmicu smo ušli jako dobro, imali smo dvije, tri, ‘ajmo reći, čiste šanse. Nismo zabili, a nakon što smo primili prvi gol, a pogotovo drugi, totalno smo se raspali, počeli igrati svatko za sebe, ne pomagati jedan drugome, stajati daleko od igrača, a protiv ovakve momčadi to je ubojstvo. Što je najžalosnije, rezultat je na kraju još i dobar. Da, težak je to poraz, ali trebamo izvući pouke iz ovoga. Ako nismo na sto posto, ako pristup nije u svakoj utakmici kao što je bio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, teško možemo igrati protiv bilo koje momčadi, a pogotovo protiv ovakvih momčadi kao što je Španjolska.


Što je uzrok ovako loše igre i katastrofalnog rezultata?




– Kažem, bilo je dobro na startu, imali smo šanse, svi skupa radili kvalitetan presing, a nakon toga kao da smo se ispuhali. Vjerojatno još nismo svi u najboljoj spremi. Početak je sezone, ali bez obzira na to nedopustivo je da ovako rasprodajemo ugled koji smo jako teško stekli. Ako iz ovoga izvučemo pouku za ubuduće bit će dobro, a ja vjerujem da hoćemo. Što je, tu je, treba gledati prema naprijed. Najlakše bi bilo kritizirati i reći da ništa ne valja. Ne bih to htio, ali moram naglasiti da pristup u svakoj utakmici mora biti bitno drukčiji, od prvog njihovog pogotka.


Slijedi Engleska na Rujevici?


– Opet teška utakmica za nas. I to pred praznim tribinama. Ima još mjesec dana, moramo se dobro spremiti, dignuti u formi kroz klubove, koliko možemo. Ne smijemo si ovo dopuštati. Teškom mukom smo došli tu gdje jesmo i sad ne smijemo ovako lagano to srozavati. Ne smijemo, ne smijemo… No, gledajmo prema naprijed, ne možemo kukati i samo kritizirati, nema smisla, treba gledati pozitivno koliko god možemo. Vjerujem da se ovo više nikad neće ponoviti. Kolektivno smo podbacili, a Španjolska je odigrala jako dobru utakmicu. Rezultat je ružan za nas, razočarani smo, to je jasno. Španjolska nas je kaznila, a mi smo joj previše dopustili.


Jesu li vas Španjolci nečim iznenadili?


– Nisu nas iznenadili, znali smo da su dobra momčad, da igraju nogomet kakva su prikazali, a protiv takve momčadi moraš biti kompaktan, moraš trčati i boriti se, a mi smo daleko od naše najbolje forme. Nedostaju neki igrači što je također jako bitno. Mi smo momčad koja nema puno igrača za izabrati, kao što imaju Španjolci, i sve se to vidjelo. Međutim, siguran sam da će sve biti dobro.