Opet niže uspjehe

LUDNICA NA STOŽICAMA Matjaž Kek na 58. rođendan ostvario pobjedu nakon koje Slovenci sanjaju plasman na EURO

Portal Novilist.hr

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Nevjerojatna utakmica! Ja sam ljubitelj jazza, ali ovo je bio čisti rock n' roll - izjavio je bivši trener Rijeke nakon što je njegova selekcija u 90. minuti svladala Izrael i ostvarila drugu uzastopnu pobjedu u kvalikacijama.



LJUBLJANA Prava drama odvijala se pred desetak tisuća gledatelja na ljubljanskim Stožicama u kvalifikacijskom ogledu Slovenije i Izraela. Slovenci su vodili 1:0 golom Verbića, Izraleci preokrenuli na 2:1 (Natcho i Zahavi), a onda igrači bivšega trenera Rijeke Matjaža Keka režirali rijetko viđeni preokret. Prvo je u 66. minuti poravnao povratnik u reprezentaciju, bivši napadač Rijeke, Roman Bezjak da bi Verbić u sučevoj nadoknadi vremena poslao loptu u mrežu za drugu domaću pobjedu Slovenije nakon koje se u Deželi ponovo priziva plasman na jedno veliko natjecanje što se donedavno činilo kao nezamisliva misija. 


– Čestitam svojim dečkima za drugu uzastopnu pobjedu. Nevjerojatna utakmica! Ja sam ljubitelj jazza, ali ovo je bio čisti rock n’ roll. Svi skupa smo svjesni da do vodstva Izraela 2:1 nismo dobro izgledali. Nije nam drugo preostalo nego da krenemo na glavu, na trenutne i bezglavo. Međutim to su utakmice u kojima ne možeš sve predvidjeti – rekao je između ostaloga bivši trener “bijelih” koji je veliku pobjedu protiv Izraela ostvario na svoj 58. rođendan.


Pogledajte i sami kakva drama se odvijama na Stožicama.